avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatie la incheierea prin care sunt respinse ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatie la incheierea prin care sunt respinse exceptii si cereri in camera preliminara

Buna ziua, sunt nedumerit de ce judecatorul de camera preliminara a respins cererea de amanare a sedintei pe fond desi solicitasem sa se solutioneze mai intai contestatie la incheierea sedintei de camera preliminara (formulata in termen legal , in baza art.347 cpp, in calitate de parte vatamata impotriva nelegalitatii solutiei de clasare )
Cel mai recent răspuns: SAM2017 , utilizator 17:44, 1 Noiembrie 2017
Nu se intelege nimic din ce spuneti, incercati sa descrieti exact situatia de fapt.
Nu se intelege situatia de fapt.
Scuze... situatia de fapt:
1. Am trimis plangere impotriva solutiei de clasare data de procuror si mentinuta de prim procuror
2. La urmatorul termen, in procedura de camera preliminara am formulat cereri si exceptii privind intocmirea unor acte procedurale cu incalcarea prevederilor legale.
3. judecatorul de camera preliminara a respins exceptiile ( anularea unor mijloace de proba: proces verbal de vizualizare si declaratiile martorilor) si cererile privind administrarea probatoriului (realizarea unui transcript pt.inregistrarile a/v depuse de noi, parte vatamata si reaudierea martorilori in baza transcriptului) ca fiind inadmisibile si ,in aceasta procedura, judecatorul de camera preliminara verifica solutia atacata pe baza lucrarilor si a materialului din dosarul de urmarire penala,(art 345 alin 5^1 CPP)
4. In incheierea facuta judecatorul a amanat judecarea cauzei pentru o alta sedinta (de fond)
5. In 3 zile de la citirea incheierii ( care nu ne-a fost comunicata si nici nu ni s-a specificat ca am avea dreptul sa facem contestatie la aceasta incheire) am facut contestatie impotriva acestei incheieri de sedinta, in temeiul art.347 Din cauza timpului scurt intre procedurile din camera preliminara (camera preliminara si judecarea pe fond) am solicitat sa se amane judecarea fondului pana la solutionarea contestatiei.
6. Judecatorul a respins cererea de amanare si a cotinuat cu sedinta de fond fara sa dea vreo explicatie despre ce se va intampla cu contestatia desi am intrebat cum se poate discuta pe fond in baza unor acte procedurale intocmite cu incalcarea prevederilor legale.
Va rog daca poate cineva sa-mi impartaseasca o opinie referitor la cele de mai sus ? multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la decizia din camera preliminara florinel114 florinel114 Buna dimineata,cum pot sa fac contestatie la decizia din camera preliminara data de tribunal si unde trebuie sa o depun,eventual daca imi dati un model si in ... (vezi toată discuția)
Calea de atac nu exista? danaa1 danaa1 conform art. 341 alin 6 din cod proc.pen.este mentionat: În cauzele în care nu s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, judecătorul de cameră ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi atacata o hotarare a camerei preliminare din ianuarie 2015 de catre persoana vatamata si partea civila ? rrocambole rrocambole CUM POATE FI ATACATA O HOTARARE A CAMEREI PRELIMINARE DIN IANUARIE 2015 DE CATRE PERSOANA VATAMATA SI PARTEA CIVILA ? Doresc sa precizez ca in ianuarie ... (vezi toată discuția)