Buna ziua,
Detin un apartament intr-un imobil impreuna cu inca 1 proprietar.
Coproprietarul, adica vecinul, acum a revenit in tara, din strainatate si intentioneaza sa efectueze diferite lucrari de reparatii (varuit casa scarii, schimbat burlane, reparatie acoperis, tencuire fatada), dupa parerea mea mai exacta, de modernizare.
Eu nu pot contribui cu bani, dar vecinul promite ca se va ocupa el de toate demersurile lucrarilor (obtinere certificat de constructie, contracte cu firme de prestari servicii) si va suporta el singur toate cheltuielile, va plati singur absolut tot din banii lui, mie imi cere doar acordul, cum prevede legea, ca sa poata incepe lucrarile cat mai repede.
As avea doua intrebari:
1. Dupa ce imi dau acordul in fata notarului, ca el sa se ocupe de reparatia imobilului, iar dupa finalizarea lucrarilor va avea facturi de platit sau dupa ceva plati el singur totul, asa cum ne-am inteles verbal, ulterior va avea dreptul sa imi ceara bani sau sa aiba pretentii materiale?
2. Daca nu sunt de acord, ma poate obliga sa semnez pentru lucrari de modernizare ce nu sunt importante pentru mine?
Mentinonez ca, imobilul nu este in stare foarte rea. Chiar daca acoperisul este vechi, nu ploua in casa, casa scarii a fost varuita recent, tencuiala de pe fatada casei este degradata in proportie de cca 20% etc.
Multumesc frumos
~ final discuție ~