avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am dreptul la stimulentul de inserție?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am dreptul la stimulentul de inserție?

Buna ziua! Am nevoie de ajutor . Sunt in CIC (concediu de maternitate) de aproape 11 luni (am intrat in CIC pe data de 24.02.2017). Deci bebe mea mai are puțin și face un an. Problema este că in momentul in care mi-am făcut actele sa intru in CIC am ales sa stau acasă până ce are bebe 2 ani(deci sunt in concediul suspendat inca mult timp). Am reușit să iau examenul pt infirmiera intr-un spital de stat și voi începe prima zi de munca pe data de 13 luna aceasta.Până atunci va trebui să merg să îmi întrerup CIC-ul pt a mă putea angaja. Întrebarea mea este : beneficiez de stimulentul de inserție daca eu am zis că stau acasă pana ce are bebe 2 ani și ea nu are nici un an măcar? Are 11 luni pitica . Precizez că am intrat in CIC lucrand la un angajator și acum este la alt angajator. Mulțumesc mult!
Cel mai recent răspuns: monica_14 , utilizator 16:32, 1 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
OUG 111/2010 și normele metodologice prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.

In speta, pentru stimulent trebuie ca data incetarii vechiului c.i.m. = data inceperii activitatii in baza noului c.i.m.
Cornel Vasile a scris:

OUG 111/2010 și normele metodologice prevăd că, în cazul în care persoana se intoarce la activitatea profesională cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului, respectiv înainte de împlinirea de către copil a vârstei de 2 (3) ani, perioada de acordare a stimulentului de inserție se prelungește până împlinește copilul vârsta de 3 ani sau 4 ani în cazul copilului cu handicap.

In speta, pentru stimulent trebuie ca data incetarii vechiului c.i.m. = data inceperii activitatii in baza noului c.i.m.

Mulțumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulentul de inserție marisa13 marisa13 pentru a primi stimulentul de inserție trebuie să mă reîntorc la locul de munca unde am.contractul suspendat pe perioada concediului de maternitate sau pot ... (vezi toată discuția)
Supliment de insertie amop1234 amop1234 sotia a stat cu bebe acasa primul an si eu al doilea. Ma reintorc la munca cand face copilul 2 ani, pe 16 iunie. Mai avem dreptul la stimulent de insertie? (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie Milu Andreea Milu Andreea Copilul împlineste 2ani pe 11 martie iar tatal nu poate sta in aceea luna acasa in ccc, intrebarea ar fi Cand ar trebui sa incep eu serviciul si ce acte ... (vezi toată discuția)