avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren+casa , fara intabulare, cu mai multi mostenitori
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren+casa , fara intabulare, cu mai multi mostenitori

Buna ziua,
este vorba de o casa si mai multe terenuri, care a apartinut bunicului meu. Acesta a decedat acum cativa ani, avand 8 copii. Tin sa mentionez ca nu a fost facuta succesiunea.
Se pot intabula aceste bunuri pe toti cei 8 copii, acestia ramanand proprietari comuni, sau care ar fi pasii de urmat pentru a ajunge cu documentele la zi?
Multumesc mult.
Ultima modificare: Joi, 2 Noiembrie 2017
AlinMihaiB, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:16, 2 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Daca toti mostenitorii bunicului sunt de acord cu modalitatea de impartire a mostenirii (adica nici unul dintre ei nu vrea ceva in plus sau in minus fata de ceea ce primesc in temeiul legii si toate lumea e de acord), puteti merge la notar pentru dezbaterea mostenirii.

Daca mostenitorii nu cad de acord cu succesiunea, trebuie mers in instanta pentru dezbaterea mostenirii.
Multumesc de raspuns. Ei ar dori ca toata mostenirea sa ramana impreuna, adica sa ramana toti proprietari peste toate bunurile. Exista aceasta posibilitate sau trebuie impartita , fiecare frate primind o parte?
In urma dezbaterii moștenirii, vor fi toti 8 coproprietari pe toate bunurile in cote egale de 1/8 fiecare.
Aceste cote sunt ideale
Pentru o împărțire concretă, fizic ă bunurilor, după dezbaterea succesiunii ar trebui încheiat un act de partaj voluntar, iar fiecare să își ia in mod cate un bun, astfel cum s-au înțeles. Asta daca doresc...
Dacă nu, pot rămâne doar la stadiul de coproprietate, fără împărțirea bunurilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cu probleme. ce se poate face când unul dintre moștenitori nu dorește împărțirea pe cale amiabilă? PROSPERITATE PROSPERITATE Buna ziua \" Va rog frumos sa imi spuneti si mie cu trebuie procedat in situatia pe care am sa v-o descriu in continuare ; Bunica mea a decedat de curind, a ... (vezi toată discuția)
Succesiune . transmitere cote parti din mostenire OpraM OpraM Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea speta: 1. care sunt cotele de drept in cazul unei mosteniri de pe urma unui parinte decedat? Ma refer la cazul unei ... (vezi toată discuția)
Succesiune - speta incurcata roberta123 roberta123 Buna ziua. Am sa va prezint o speta mai incurcata, in privinta careia sper ca voi reusi, cu ajutorul Dv sa ii dau de capat. In urma cu multi ani, 6 frati, ... (vezi toată discuția)