avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate cabinet tehnica dentara
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

cabinet tehnica dentara

buna ziua! va rog , poate cineva ma ajuta cu ceva informatii
Locuiesc intr-o casa cu un etaj; eu la etaj, la parter se afla un cabinet de tehnica dentara, convietuim impreuna de peste 10 ani. Anul trecut, cei de la parter si au renovat cabinetul si au dat jos toata tencuiala existenta de pe tavane si au pus in locul ei tavan fals din rigips si vata minerala. Cabinetul lucreaza cu diversa aparatura care produce atat zgomot cat si un cuptor care emana un fum care patrunde prin tavanul fals , prin parchetul meu (parchet stil vechi din lemn) si se simte in casa. Mentionez ca noi nu avem sapa de beton sub parchet , este casa mai veche si sub parchet sunt doar scanduri. Pana sa renoveze si sa darame tavanele din tencuiala existenta de la constructia initiala , la noi zgomotul era mai de bun simt iar miros urat de noxe nu exista. Am vorbit cu ei, au zis ca se vor gandi insa nu au facut nimic. Am vorbit cu persoane care se pricep la constructii si mi au zis ca au facut cea mai mare greseala daramand tavanele initiale, intrucat prin rigips si vata minerala trece chiar si mirosul de ceapa prajita. Ei au recunoscut ca nu si au dat seama ca se va auzi si mai tare zgomotul, iar de miros nici nu sia u imaginat ca va patrunde la noi,crezand ca izoleaza atat fonic , termic. Stie cineva care sunt normele functionarii unui cabinet de tehnica dentara? Cred ca au si aparatura veche.eu nu pot sa zic decat ca, ne am inteles f bine, ne am acceptat pana acum ca si vecini buni, si nu ne place sa ne certam, dar mi s-a schimbat si mirosul in casa, probabil s-a imbibat mirosul acela de fum(noxe sau ce or fi) in vata minerala; inca nu am verificat ce e sub parchet. Anul trecut , cand muncitorii lucrau, am vazut ca daramau tavanele , dar nu am banuit ce vor ei sa faca, chiar se vedea parchetul nostru ..
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 2 Noiembrie 2017
serbanitza, utilizator
Cel mai recent răspuns: serbanitza , utilizator 19:52, 2 Noiembrie 2017
Daca nu va intelegeti pe cale amiabila, puteti sesiza Directia judeteana de sanatate publica (cu referire la zgomot si la fum/ miros), cu nr. de inregistrare/ data. Se va face o ancheta si cabinetul va primi ca masura antifonarea, respectiv etansarea tavanului respectiv. Puteti solicita si verificarea tehnica a aparaturii utilizate in cadrul cabinetului.
Lucrarile de care amintiti trebuiau efectuate in baza unui proiect intocmit de o firma autorizata. In proiect ar trebui sa se regaseasca masurile mentionate mai sus si solutia tehnica pentru realizarea acestora.
Aveti ca optiune si deschiderea unei actiuni in instanta si sa solicitati instantei sa aprobe efectuarea unei expertize tehnice judiciare in specializarea constructii.
Multumesc mult pentru raspuns! Incercam pe cale amiabila poate avem succes.o seara buna!..
Ultima modificare: Joi, 2 Noiembrie 2017
serbanitza, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consum mare de gaz din cauza vecinului. vecinul de deasupra mea ... Zigfreud8 Zigfreud8 Consum mare de gaz din cauza vecinului. Vecinul de deasupra mea (ultimul etaj) nu mai locuieste in apartament, si toata iarna a lasat geamurile apartamentului ... (vezi toată discuția)
Market express la parterul blocului B0gdan84 B0gdan84 Buna ziua, Locuiesc la etajul 1 al unui bloc ce gazduieste la parter un market express. Din pacate am mari probleme cu sistemul lor de sonorizare ce ma ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am un apartament la parter iar peretele dormitorului ... Oanaoan17 Oanaoan17 Buna ziua! Am un apartament la parter iar peretele dormitorului este comun cu casa scarii, chiar cu scarile blocului. Aud non stop cum se tranteste usa dar cea ... (vezi toată discuția)