Buna ziua!
Pe perioada vietii mamei,,sora mea mi-a dat niste bani, contravaloarea unui hectar de tren extravilan si m.a pus sa semnez o declaratie in care era specificat acest lucru dar si mentiunea ca nu am alte pretentii vizavi de ceea ce mai avea mama.
Au mai pus-o pe mama sa faca un fel de declaratie in care lasa totul surorii mele , cu care ea a stat.
Ambele acte au fost scrise cu mana, acasa, cu martori, nefinalizate la notar.
Saptamana asta, m.am pomenit acasa cu cineva care , cu acte, mi-a dovedit ca a cumparat de la sora mea un teren , dar ca are nevoie si de semnatura mea ca sa si-l poata intabula.
Pai, daca eu am facut acea intelegere cu sora mea, am semnat acea intelegere, de ce mai au nevoie sa ma duc sa semnez ?
Daca intelegerea e nula, pot sa nu semnez acum in favoarea cumparatorului terenului?
Ce se intampla daca nu ma duc sa semnez?
Multumesc frumos!
Quartila
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Ruben a scris:
Sora dvs. va poate face plangere penala pentru inselaciune si astfel poate obtine in instanta o decizie ce inlocuieste semnatura dvs.
Distractie placuta! (Imi place ca ati luat in considerare varianta "distractiva" in care nu semnati).
Ati văzut cam multe filme. Hahahahahaha
Înșelăciune, decizie ce inlocuieste semnatura...etc.
Ați descris doua proceduri total diferite . Înșelăciunea, ce trebuie sa existe mai întâi, apoi sa fie demonstrată, tine de penal.
Decizia, privind semnătura, tine de civil.
Ruben
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Pai depinde cine a incasat de la cine banii si pentru ce. Daca sora dvs. poate dovedi cu martori ca ati facut-o sa creada ca plateste pentru partea dvs. de mostenire, aia-i clar inselaciune.
In rest ce se obtine in penal si ce se obtine in civil este mai putin important (in general in penal faci rau cuiva fara sa obtii nimic, in civil obtii foloase materiale - deci tind sa-i dau dreptate utilizatorului hahait de mai sus).
Mostenire
NAARGHYTA
Buna ziua. Am nevoie de niste raspunsuri concrete in cazul unei mosteniri. Mama mea, in urma decesului tatalui meu a ramas unica proprietara a apartamentului ... (vezi toată discuția)
Probleme cu o casa !!
adyx
Buna ziua, am si eu o nelamurire daca ma poate ajuta cineva am o casa la tara unde loacuieste momentan mama mea cu sora ei care este ( surdo-muta) titlul de ... (vezi toată discuția)