avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1161 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

preaviz

In cazul unei concedieri, angajatul poate renunta la dreptul de preaviz, fiind de acord cu desfacerea cim cu data primirii dispozitiei de concediere? Care sunt consecintele in cazul in care nu se poate?
Cel mai recent răspuns: florro2002 , utilizator 09:58, 1 Februarie 2006
Care este temeiul legal al concedierii?
ma depaseste un pic problema ta. de ce vrei sa renunti la preaviz? asta inseamna ca renunti si la drepturile salariale aferente perioadei de preaviz.
Nu poti renunta la preaviz - asta inseamna fie incetare cu acordul partilor, daca angajatorul este de acord cu tine, fie iti poate desface disciplinar ctr.de munca in perioada preavizului daca nu este de acord si tu absentezi iar motivul concedierii a fost altul decat disciplinar. Codul muncii prevede numai posibilitatea angajatorului de a renunta la perioada de preaviz acordata de salariatul demisionar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz demisie ContSters242720 ContSters242720 Eu lucrez in prezent, am primit o oferta de lucru importanta si nu pot sta in preaviz... iar seful meu nu este deacord si ma obliga sa stau in preaviz..As vrea ... (vezi toată discuția)
Demisie neacceptata. atunci cum plec? Hadryana Hadryana Actualul meu angajator nu vrea sa accepte demisia cu acordul partilor pe care i-am cerut-o incepand cu data de 5 octombrie, de cand viitorul angajator m-ar ... (vezi toată discuția)
Zile preaviz nerespectate Angela Cerdeanu Angela Cerdeanu Buna ziua! o persoana angajata cu CIM pe timp nedeterm cu 15 zile de preaviz in caz de demisie(cim 2009,fara alt act aditional),isi depune demisia dar nu ... (vezi toată discuția)