Buna seara. Am o situatie pe care as dori sa v-o povestesc si la care as dori sa imi dati llamuriri. O persoana a semnat un contract de creeditare, in urma cu cativa ani, din varii motive nu a mai reusit sa achite cateva rate, iar apoi nu a mai reusit sa recupereze, deci nu a mai reusit sa plateasca delocc creditul deeoarece creditorii ii cereau intraga suma restanta si n avea de unde sa plateasca. contractul a fost transmis catre o firma de recuperare, care ulterior a actionat impotriva debitorului in instanta pentru executare silita. Cererea a fost admisa de catre judecatori si persoanei in cauza i s-a pus poprire pe toate conturile bancare. Veniturile pe care le are sunt dupa cum urmeaza: doua indemnizatii crestere copil, doua alocatii, o indemnizatie de handicap si o iindemnizatie de invaliditate; intrebarea mea este: prin acea hotarare judecatoreasca, executoruul ar avea dreptul sa puna poprire pe aceste tipuri de venit, in deosebi pe banii dedicati cresterii copiilor? ar mai fi o alta cale si nu aceea de a-i opri toti banii lunar, adica sa se ajunga la un acord? daca se poate, spuneti-mi art si alin.
Muultumesc anticipat.
Executorul trimite adresa de poprire catre banci sau angajator fara sa cunoasca exact tipurile de venituri ce va intra in conturi. Retinerea o face banca care trebuie sa se conformeze art 728 cod pr. civ si sa retina doar din veniturile prevazute de lege, nu din alocatii, nu din indemnizatie crestere copil etc. La un acord puteti ajunge numai cu creditorul, executorul e reprezentantul acestuia si nu poate face nimic fara acordul creditorului.(a celui ce l-a angajat)
buna seara, vis-a-vis de situatia przentata mai sus, vreau sa stiu, daca totusi banca retine alocatiile, indemnizatiile pt cresterea copiilor si restul veniturilor, indiferent de provenienta lor, ce este de facut?
muultmeesc.
Mergeti la banca faceti o cerere scrisa, aratati ca retinerea s-a facut din contul in care incasati alocatia copilului si indemnizatia de crestere si cereti restituirea sumelor (daca nu au fost virate executorului). Motivati incalcarea art. 728 cod pr. civila si asteptati raspunsul bancii.
Executare silita
Dorina2
Buna am luat credit de la ocean credit ifn si nu am mai reusit sa achit bani ...si vreau sa stiu poate sa imi i-a indemnizatia eu in 4 aprilie am depus dosaru ... (vezi toată discuția)