avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorie de recuperat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorie de recuperat

in anul 2002 am dat cu imprumut niste bani. Am facut la notar hartie in care mentionam ca o sa mi-i se restituie banii in 3 luni de zile.Respectivul nu mi-a dat nici un ban innapoi. Au trecut 3 ani si s-a prescris. ok. Acum daca il dau in judecata ca nu mia restitui banii si ca vreau sa mi se recunoasca datoria credeti ca mi se va accepta de instanta? si inca ceva am o sentinta irevocabila si definitiva de mai multi ani alt proces, si respectivul nu mia dat banii de judecata desi instanta la obligat. Pot sa/l dau in instanta sa/mi cer dreptul? mii de multumiri celui care ma lumineaza
Cel mai recent răspuns: Carmen Muraru , Avocat 09:00, 9 Octombrie 2009
De ce a fost nevoie sa asteptati 3 ani? sansele recuperarii datoriei sunt infime, intrucat creantele intr-adevar, se prescriu in termen de 3 ani.Ar mai fi o sansa, aceea a repunerii in termenul de prescriptie, insa, pentru motive absolut intemeiate, cum ar fi de ex. cazul de forta majora...incercati totusi, pentru a nu avea indoilei.
Ati avut termen legal in care trebuia sa cereti in instanta conform contractului de imprumut sa va restituie suma de bani.Cealalta sentina care este irevocabila din ce an dateaza?conteaza data cand a ramas definitiva si irevocabila poate aceasta de a doua este inca in termen pt. a o putea incunvinta instanta pentru executarea silita a debitorului.Ne puteti spune?
Cu respect,Alexa...
Am asteptat 3 ani pentru ca m/a amagit ca/mi da banii innapoi si dupa aceea eu am facut alte demersuri, l/am dat pentru inselaciune si alte cele si intotdeauna am pierdut . am incercat in vreo 4 feluri de judecati si am pierdut de fiecare data.El are relatii in oras.Cealalta sentinta nu mai este in termen de fapt este aceeiasi persoana. Am castigat in instanta datoria , sentinta civila irevocabila si definitiva. El ce face recunoaste datoria in instanta si spune ca imi da banii in urmatoarea zi .Ma intreaba judecatoarea daca sunt de acord , normal, si binenteles ca nu mi/i da dar in sentinta judecatoarea nu/l obliga sa returneze banii, scrie ca eu am fost de acord sa iau banii a doua zi. si cu asta basta
Din pacate nu prea vad ce rezolvare mai poate avea aceasta situatie...datoria s-a prescris, iar prin sentinta oricum nu este obligat debitorul la plata. Sper sa nu fie prea mare suma si pe viitor sa fiti mai vigilent!
nu mai aveti ce lua. suma de bani s-a prescris

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare cota parte din imobil sisilvia sisilvia buna ziua daca se poate sa ma ajutati cu o dilema.. daca in CF unui imobil figureaza o persoana care a decedat de 30 de ani,iar fica nu sa facut succesiunea ... (vezi toată discuția)
As dori un sfat bioio bioio am cumparat un imobil in baza legii 112 in anul 1998, ulterior fostul proprietar l-a revendicat iar in 2007 am pierdut irevocabil imobilul, contractul nostru ... (vezi toată discuția)