avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Intocmire deviz
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Intocmire deviz

Buna ziua
Ma puteti ajuta cu legile care stau la baza intocmirii unui deviz pentru servicii?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: AKCA CONT EXPERT SRL , Consultant fiscal 11:14, 5 Noiembrie 2017
buna ziua; daca este vorba STRICT de deviz, nu si de alte autorizatii, etc, depinde de domeniul de activitate al activitatii dvs , dar am inteles ca este vorba despre prestari servicii; aici, intcmiti devizul functie de normative aflate in vigoare , si in functie de timpul pe care dumneavoastra il estimati/normati pentru fiecare etapa/faza a procesului de lucu ; mai simplu, daca e vorba de servicii de curenite-e un banal exemplu,- veti lua in calcul, pe langa acivitati precum : "pregatirea suprafete iin vederea spalarii" ( aceste normative care au legatura cu constructiile ce gasesc in Normative de c-tii_C, RPC), apoi, "pregatirea lucarii", etc, si suma acestor activitati va da nr ore pt lucrare , apoi material, utilaje, transport, cotele toate acestea se gaasesc In programe special pentru intocmit devize; exista de asemena contracte specifice pentru fiecare domeniu de activitate; in esenta insa, trebuie sa stiti si cat este salariul orar, si cat costa materialele, cam tot, adica .Succes !
Ultima modificare: Duminică, 5 Noiembrie 2017
valdeval, utilizator
In afara de domeniul constuctiilor , legislatia nu prevede obligatoriu intocmirea unui deviz . In schimb , pentru a se elimina interpretarile cu privire la natura serviciilor dintr-0 factura fiscala se impune intocmirea acestui deviz. Acest deviz de lucrari e necesar mai ales atunci cand , contractul nu are obiectul bine definit , ci unul general ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fundamentarea economica a modului de formare a pretului. vionovac vionovac Am participat la selectie de oferte si, pentru ca pretul nostru este mai mic decat 85% din valoarea estimata a proiectului respectiv, ne-au solicitat ... (vezi toată discuția)
Garantie service catatohanean catatohanean Masina proprietate personala,se afla in service pt.reparatii in urma unui accident.S-a deschis un dosar de dauna(asigurare R.C.A),s-au costatat ... (vezi toată discuția)
Foarte urgent - manopera in situatiile de lucrari in constructii mercur_ro mercur_ro Am intrebat trei persoane care lucreaza la firme de costructii diferite si toate mi-au spus acelasi lucru: cheltuielile directe cu materialele si manopera ... (vezi toată discuția)