avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somera si insarcinata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somera si insarcinata

am si eu o nelamurire,sunt somera din data de 5-01-2009, am ramas insarcinata si am DPN (data probabila de astere) pe 9-12 2009.
am intrebat la somaj ce acte trebuiesc depuse ptr a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului. cei de acolo mi-au spus ca sa iau cu data de 1 noiembrie concediu medical.si as vrea sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari:
nu este prea devreme? pot naste si dupa 9-decembrie
in luna noiembrie mai iau banii de somaj?
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 20:44, 9 Octombrie 2009
Daca intrati in concediu medical nu mai primiti indemnizatie de somaj, pe de alta parte daca somajul expira la 1 noiembrie este de preferat sa intrati in concediu de maternitate care are 126 de zile din care 43 postnatl obligatoriu
daca intracti in CM cum sa primiti si indemnizatie.
Buna ziua, am si eu o nelamurire:in momentul de fata lucrez la o firma care are un singur angajat(eu :D),sunt insarcinata in 8 saptamani,este posibil ca firma sa intre in faliment............ce se va intampla cu ``mine``?voi mai primi indemnizatia de crestere copil?Precizez ca am 12 luni lucrate.
Ceea ce stiu eu este ca trebuie sa ma dea in somaj....nu?
Se primeste indemnizatie daca esti in somaj,intra in calcul si perioada de somaj?
Cat timp sa primeste somaj?

Multumesc anticipat!:kissing:
Buna ziua. Veti beneficia de indemnizatie somaj. Perioada este asimilata stagiului de cotizare pentru indemnizatia crestere copil. Durata perioadei in care veti beneficia de indemnizatie somaj depinde de stagiul total de cotizare. Daca imi spuneti cati ani ati lucrat, va pot spune cat timp veti beneficia de indemnizatie somaj
perioada de somaj imi expira pe 4-01 -2010 ,dar cei de acolo mi-au zis sa intru in acest concediu.......trebuie neaaparat? sau este facut special ca sa nu mai primesc o luna indemnizatia de somaj?? au spus ca trebuie sa depun copii dupa carnetul de somaj,carnetul de munca ,buletin, o adeverinta de la medicul de famileie cat si o declaratie data pe propria raspundere la notariat cum ca nu realizez alte venituri.
ce ma sfatuiti sa fac?

Alte discuții în legătură

Se poate prelungi somajul cu prenatal ? MadalinaK MadalinaK Buna seara! Sunt mamica unui baietel ce va implini in iulie 2 ani. Momentan primesc indemnizatie de crestere copil, si dupa aceea nu ma voi intoarce la fostul ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate gabriella12 gabriella12 Buna ziua, Din 15 ian 2013 pana in 01 apr 2013 am fost in somaj. Iar din 1 apr 2013 am avut un contract de munca pe perioda determ pana la 31.12.2013. Pe ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil andreea124 andreea124 Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: Sunt insarcinata in luna a-5-a, in ultimii doi ani am lucrat pe contract de drepturi de autor, iar firma la care ... (vezi toată discuția)