avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somera si insarcinata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somera si insarcinata

am si eu o nelamurire,sunt somera din data de 5-01-2009, am ramas insarcinata si am DPN (data probabila de astere) pe 9-12 2009.
am intrebat la somaj ce acte trebuiesc depuse ptr a beneficia de indemnizatia de crestere a copilului. cei de acolo mi-au spus ca sa iau cu data de 1 noiembrie concediu medical.si as vrea sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari:
nu este prea devreme? pot naste si dupa 9-decembrie
in luna noiembrie mai iau banii de somaj?
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 20:44, 9 Octombrie 2009
Pai va trebui sa beneficiati de concediu de maternitate(minim 42 zile dupa nastere). Perioada de somaj este suspendata pe perioada acordarii concediului maternitate si apoi veti fi reluata in plata.
si acest concediu de maternitate este platit?
Bineinteles. Tot ALOFM vi-l plateste. Acolo veti duce si certificatele medicale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate prelungi somajul cu prenatal ? MadalinaK MadalinaK Buna seara! Sunt mamica unui baietel ce va implini in iulie 2 ani. Momentan primesc indemnizatie de crestere copil, si dupa aceea nu ma voi intoarce la fostul ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate gabriella12 gabriella12 Buna ziua, Din 15 ian 2013 pana in 01 apr 2013 am fost in somaj. Iar din 1 apr 2013 am avut un contract de munca pe perioda determ pana la 31.12.2013. Pe ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil andreea124 andreea124 Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: Sunt insarcinata in luna a-5-a, in ultimii doi ani am lucrat pe contract de drepturi de autor, iar firma la care ... (vezi toată discuția)