avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... persoana scutita
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

persoana scutita

Am o nelamurire cu privire la persoana scutita la intretinere.Sotia si copiii au fost plecati o luna de zile in vacanta la care am facut o cerere ptr ai scoate de la intretinere,iar cand au afisat intretinerea au fost trecuti ca persoane scutite avand de plata 18ron de persoana.Este normal sa platesc acesti bani?
Cel mai recent răspuns: marius cioca , utilizator 19:47, 9 Octombrie 2009
Intr-un imobil in care nu s-a constituit asociatie sunt cinci proprietari. Unul din acestia s-a mutat lasand gol apartamentul pana la vanzarea acestuia.. Ce cheltuieli de intretinere este obligat sa plateasca tinand seama ca blocul are lift, lumina pe scara, contabil, femeie de serviciu? Exista vreo prevedere expresa sau se merge la intelegere?
Da. Va obliga HG 1588/2007-Normele de aplicare a L230/2007
ART. 32
(3) Niciun proprietar de apartament sau de spaţiu cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă nu va fi exceptat de la obligatia de a contribui la plata cheltuielilor comune, ca urmare a renunţării la folosirea unei părţi din proprietatea comună, a abandonării apartamentului sau a spaţiului cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă ori în alte situaţii.
aritonepure a scris:

Intr-un imobil in care nu s-a constituit asociatie sunt cinci proprietari. Unul din acestia s-a mutat lasand gol apartamentul pana la vanzarea acestuia.. Ce cheltuieli de intretinere este obligat sa plateasca tinand seama ca blocul are lift, lumina pe scara, contabil, femeie de serviciu? Exista vreo prevedere expresa sau se merge la intelegere?

Trebuie sa plateasca toate cheltuielile ce revin apartamentului care se impart pe cota-parte indiviza. In special e vorba de salarii, reparatii, cheltuieli administrative, caldura (daca nu sunt prevazute cu repartitoare, dar si daca sunt are de plata caldura la comun), pierderi de apa (eventual), service lift, interfon, video. Cel mai bine va poate informa administratorul. Aceste cheltuieli sunt reglementate in Legea 230/2007 si HG 1588/2007.
credeam ca pierderile de apa,service lift, interfon, video sunt platite de cei care beneficiaza.de ele.propun respectivului sa inchida de la subsol apa,pt a nu mai fi pierderi,sau doamne fereste ,o avarie la subsol,si vi se va baga toata suma ca nu ati fost .sa blocati si usa .,fiind pericol sa apara sume mari pt reparatii,fiind vinovat ca nu ati contribuit la ele
La noi nu platesc pierderile de apa cei care lipsesc. Au fost discutii destule; s- a luat in final aceasta hotarare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatiile de proprietari profita de oamenii care nu cunosc legea romanro romanro Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns :) Am un apartam cu 2 camere intru- un bloc nou, in care nu locuieste nimeni, iar cei de la ... (vezi toată discuția)
Buna - refuz stergere persoana de la intretinere ana199 ana199 pana in momentul de fata in apartament am figurat cu 1 persoana la intretinere.eu din noiembrie 2015 m-am mutat cu serviciul in alt oras, administratorul a ... (vezi toată discuția)
Remunerarea comitetului asociatiei de proprietari VanessaRhett VanessaRhett Buna ziua. As dori sa stiu in baza carei legi, sau dispozitii legale sunt remunerati cenzorul, presedintele de asociatie si administratorul de bloc? La mine ... (vezi toată discuția)