avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna seara! As dori sa ma îndrumați într-o problema,tatăl meu a decedat anul trecut,am rămas eu împreună cu sora si mama noastră.
Acum mama noastra vrea sa deschida o dezbatere de moștenire prin care eu si sora noastră sa ii dam semnatura pentru ca ea sa ramana singura pe contractul apartamentului unde am crescut.Dar mie si surorii mele ne este frica ca ea dupa aceea sa nu il puna in vanzare,iar noi nu suntem de acord ca ea sa il vândă. Dacă noi ii cedăm apartamentul ea ar putea face asta fara ca noi sa fim înștiințate? Dacă dezbaterea s-ar face,noi putem să cerem adăugarea mea și a surorii mele pe contractul de casă? Va mulțumesc!
Ultima modificare: Duminică, 5 Noiembrie 2017
pysycutzacuochiverzi, utilizator
Cel mai recent răspuns: pysycutzacuochiverzi , utilizator 20:26, 5 Noiembrie 2017
dar la succesiune intrati atat mama dumneavoastra, cat si dumneavoastra, cat si sora dumnavoastra, in cote pe care vi le va spune notarul ; in mod cert , daca dumneavoastra renuntati la succesiune-la notar-, mama dvs va fi singura proprietara a apartamentului si in mod cert, va putea inclusiv sa il vanda ; asa ca nu inteleg ratiunea pentru care mama dvs ar vrea sa faca asa ceva; ar fi bine sa vedeti daca tatal dumneavoastra nu avea cumva si datorii la banca si atunci mama dumneavoastra ar putea sa vrea sa va protejeze si sa preia dansa tot, adica si casa si datoriile; discutat frumos, iar daca nu are datorii mari care sa impuna vazarea apartamentului, aceptati succesiunea , si dati-I dansei drept de uzufruct viager adica daca dansa vrea sa fie sigura ca dumneavoastra nu veti dori sa vindeti, aceasta inseamna ca dansa va locui acolo toata viata, acest lucru poate fi prevazut la notar; astfel, sunteti toate proprietare, mama dvs nu va putea vinde fara acordul dvs, dar nici dvs nu veti putea face acest lucru cad dansa va fi batrana .
Da,tatăl meu avea datorii la banca,de anul trecut suma datoriei sa dublat(suma nu este mare) iar ea crede că dacă tatăl meu nu este trecut pe contractul de casă ea nu va mai fi nevoită să plătească.
Eu si sora mea vrem ca apartamentul să rămână,asta este pretenția noastră,este bine de știut că mama noastră nu poate vinde apartamentul. Vă mulțumesc,o seară bună!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune intarziata N_&_K_43 N_&_K_43 tatal meu a murit in 2012 august ,suntem 3 surori,si doua au facut succesiunea (una a acceptat partea ei si cealalta a refuzat in favoarea mamei)insa una nu a ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea mostenirii, renuntarea la succesiune si recuperarea datoriei se pot face in acelasi act notarial? Tudor-Radu Tudor-Radu Buna ziua. Sora imi datoreaza 80 000E, imprumutati cu act la notar, dar nu are de unde sa mi-i dea si a propus sa mergem sa dezbatem succesiunea dupa tata ... (vezi toată discuția)
Vanzare pamant de catre coproprietar, cu proprietar decedat Crissy13 Crissy13 Buna ziua . Mama mea doreste sa vanda un pamant la care proprietar in acte e trecut tatal meu ,decedat cu ani in urma. Ca sa vanda pamantul ,trebuie neaparat ... (vezi toată discuția)