avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Alienare parentală, 10 ordonanțe președințiale ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Alienare parentală, 10 ordonanțe președințiale câștigate degeaba. Cum să procedez ca să-mi văd copilul?

Am urmatoarea situatie.
Mama, impreuna cu amantul acesteia mi-au indoctrinat copilul timp de 2 ani continuu. Aceasta a inceput acum sa refuze sa vina spunand ca "nu ma simt bine" (asa a fost invatata). Mentionez ca mama are o condamnare penala, si m-a lovit de fata cu copilul (exista un caz penal trimis in judecata). De asemenea exista un caz penal in curs de desfasurare unde aceasta este acuzata de furt si delapidare (initiat de mine). Este un razboi total din care nu cred ca va castiga nimeni si va sfarsi cu inchisoarea pentru cel putin unul dintre parinti.

Cum pot proceda, in cazul acesta? Femeia aceasta nu merita sa-i fie mama copilului meu, este violenta si un real pericol.

Mentionez ca femeia a incalcat toate ordonantele impuse, a trecut peste plangerile penale deschise impotriva ei (nu cred ca se rezolva aceste plangeri penale pentru ca nu s-au respectat.... nu cred ca este trasa la raspundere, din cate mi-au spus toti avocatii... nu se trimit in judecata astfel de fapte) De asemena toate lucrurile pe care le-am detinut in casa au fost vandute sau instrainate.

Copilul meu traieste cu mama si amantul de frica si este indoctrinata in fiecare zi de acestia. CONTINUU. A ajuns sa creada tot ce le toarna acestia. Din pacate are doar 6 ani.

Ce pot face?? Protectia copilului spune ca nu se baga ca-si pierd serviciul, la fel si politia locala.

3 ani de chin si peste 10 ordonante presedentiale CASTIGATE de subsemnatul - care nu s-au respectat si pentru care am facut plangeri penale.

Ultima modificare: Luni, 6 Noiembrie 2017
Admin, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

Cand esti parinte doamna PS, esti cam orice, nu e ca la servici unde poti refuza sa faci lucrurile care nu sunt trecute in fisa postului.

Ca bine spuneti. Tocmai de asta, asa cum mama are din cand in cand programul (fie el de munca, fie de vacanta cu copilul, fie personal) anulat de o boala a copilului, la fel are si tatal. De aia mama nu trebuie sa-l compenseze cu nimic, caci nu e vina ei (subiectul favorit) ca e bolnav copilul.
Asa e when, adevarul nu e in proprietatea exclusiva a unui singur om. La aceiasi circumspectie va invit si cand tineti partea, de ex, lui agpas.
Cat priveste penalitatile. Ma deranjeaza sa finantez trantorii, e adevarat. Pe dvs nu? Cand omul nu a avut un loc de munca vreodata, ce sunt penalitatile altceva decat finantarea unui trantor?
Si 1 leu daca iei, nu 50%, tot de la gura copilului il iei. Mai ales cand tu esti un platitor de 200-300 lei pe luna pentru copil si ei dublu pe zi.
Dar ramane sa-i explici copilului ulterior "nobila ta lupta". Eu personal am sfatuit acolo unde am auzit de amenzi, sa pastreze dovada cuantumului pensiei date copilului, suma care o plateste mama ca penalitate si un ziar finaciar lunar pentru a stabili corect paritatea leu/euro. Sunt bune de pus intr-o cutie si alaturi de ele cate un fjyer de reclame, oferte etc si cand va termina taticul cu explicatiile privitoare la nobila lui lupta, mama, in loc de discurs, sa ofere copilului, crescut mare, cutia, sa faca copilul singur socoteala cate bicilete, role, laptopuri a avut in minus. Apoi sa le evalueze singur in raport de programul de vizitare si sa traga singur concluzii, caci concluziile personale, nu cele insuflate, sunt cele mai solide. Si o sa mai vedem cum o fi.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Noiembrie 2017
proastasatului, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acuma, cu autoritatea asta comuna, nerezidentul fluierat de mama si de copil, poate deschide un cont pe numele copilului, alterabil de acesta din urma abia dupa 18 ani (si de nimeni altcineva pana atunci). Mi se pare corect ca penalizarea rezidentului sa se duca in contul copilului. Poate ca ii vor trebui ulterior sa plateasca ceva servicii psihologice sau...whatever. Macar psihologia aia va fi aplicata pe un asazis matur.... Sau, in fine....daca e fata...poata va da iama prin Vuitton-uri, respectiv daca e baiat, va achiesa la un BMW second hand.
Sau, caz din ce in ce mai putin probabil, se va folosi de bani..ca sa-si continuie studiile universitare.
Sau, caz din ce in ce mai probabil, isi va face o provizie sanatoasa de iarba.
Cutia asta spune totul despre Dvs. E perfect. La fel cu afirmația ca atunci când va era copilul bolnav brusc și ați sunat de urgentă tatăl sa va ajute, erați pregătită cu înregistrările. Așa face orice mama normala speriata cu un copil mic bolnav acasă. Cât efort sa demonstrați ce nenorocit e tatăl. Doamne ferește
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
mishavanator a scris:

Am urmatoarea situatie.
Mama, impreuna cu amantul acesteia mi-au indoctrinat copilul timp de 2 ani continuu. Aceasta a inceput acum sa refuze sa vina spunand ca "nu ma simt bine" (asa a fost invatata). Mentionez ca mama are o condamnare penala, si m-a lovit de fata cu copilul (exista un caz penal trimis in judecata). De asemenea exista un caz penal in curs de desfasurare unde aceasta este acuzata de furt si delapidare (initiat de mine). Este un razboi total din care nu cred ca va castiga nimeni si va sfarsi cu inchisoarea pentru cel putin unul dintre parinti.

Cum pot proceda, in cazul acesta? Femeia aceasta nu merita sa-i fie mama copilului meu, este violenta si un real pericol.

Mentionez ca femeia a incalcat toate ordonantele impuse, a trecut peste plangerile penale deschise impotriva ei (nu cred ca se rezolva aceste plangeri penale pentru ca nu s-au respectat.... nu cred ca este trasa la raspundere, din cate mi-au spus toti avocatii... nu se trimit in judecata astfel de fapte) De asemena toate lucrurile pe care le-am detinut in casa au fost vandute sau instrainate.

Copilul meu traieste cu mama si amantul de frica si este indoctrinata in fiecare zi de acestia. CONTINUU. A ajuns sa creada tot ce le toarna acestia. Din pacate are doar 6 ani.

Ce pot face?? Protectia copilului spune ca nu se baga ca-si pierd serviciul, la fel si politia locala.

3 ani de chin si peste 10 ordonante presedentiale CASTIGATE de subsemnatul - care nu s-au respectat si pentru care am facut plangeri penale.

Stimate domn,

Nu prea aveti ce sa invatati din raspunsurile primite.
Sunt surprins de patima cu care anumite persoane isi varsa frustrarile pe forum, frustrari generate de propriile relatii prost gestionate.Nu e nimic pozitiv in asta.
Copilul dvs merita orice sacrificiu.Chiar si sa va umiliti daca asta va ajuta sa fiti impreuna cu copilul.!

O seara placuta!
Martonze a scris:

La categoria:"Din puţul gândirii":
Poprire nu se pune decat pe maxim jumatate din salariu, rezulta deci ca mai raman bani pentru minor.

Iubite When, şi dacă s-ar propti 99% din munca rezidentului, tot ar mai rămâne 1% pentru minor, oare greşesc?

In primul rand putin respect doamna, nu ne tragem de sireturi. Nu sunt dragutul sau iubitul dumneavoastra si nu inseamna ca daca sunteti pe un forum trebuie sa va mironositi.
In al doilea rand, daca.....insa nu ne aflam acolo, nu se popreste mai mult de jumatate din salariu. Nerezidentul nu ia nimic de la gura copilului, e alegerea rezidentului daca din banii care ii raman ia ceva de la gura copilului sau se duce la coafor si apoi cumpara parizer.

Ca bine spuneti. Tocmai de asta, asa cum mama are din cand in cand programul (fie el de munca, fie de vacanta cu copilul, fie personal) anulat de o boala a copilului, la fel are si tatal.

E o mare diferenta. nu o observati?
Va subliniez eu daca va scapa. Atunci cand mamei I se anuleaza vacanta ca e copilul bolnav, ghiciti ce......STA CU COPILUL BOLNAV ACASA. Cand tatalui I se anuleaza vacanta......STA SINGUR IN FATA USII. Observati acum?
Ia oferiti si tatalui ( unde e cazul) posibilitatea de a-si anula week-endul la munte pentru a lua temperature si pentru a face aerosoli.
Altfel ma intreb cum puteti compara absenta copilului cu prezenta copilului?
Ma deranjeaza sa finantez trantorii, e adevarat.

Opa......deci ati incasat penalizari. Interesant. Deci copilul care pleca la tata cu temele facute de fapt nu pleca deloc la tata.
Cand omul nu a avut un loc de munca vreodata, ce sunt penalitatile altceva decat finantarea unui trantor?

Si totusi daca imi permiteti din nou, la alta postare despre fostul partener ati mentionat ca avea venituri in plus fata de ce a declarat si asta chiar ma face sa fiu foaaarte confuz. Ori munceste, deci nu e trantor cum frumos ati spus mai sus. Ori nu munceste si atunci nu are de unde sa va dea pensie mare deci ati indus in eroare mai sus cand ati spus ca de fapt ar avea......

Dar ramane sa-i explici copilului ulterior "nobila ta lupta".

Cred ca va faceti rau singura.
In primul rand cred ca e foarte usor sa ii explicit unui copil ca l-ai iubit asa mult incat nu ai putut renunta la el. Sunt foarte curios daca dupa ce scoate mama cutia de care ati vorbit, copilul nu se va intreba de ce l-a lipsit mama de asa ceva, de dragostea unui parinte. De ce a preferat sa plateasca numai sa nu il lase sa-si iubeasca celalalt parinte. Se va intreba de ce a ales orice, mai putin fericirea lui. Pentru ca doamna PS, pana la a ajunge la acele penalizari, in majoritatea cazurilor au fost cadouri aruncate pe scara ( oups, sau pentru alea ar trebui sa faca tatal cutia lui, cum ar fi, fiecare sa vina cu cate o cutie?) au fost vizite in care nu s-a deschis, tratamente care s-au refuzat si asa mai departe.
Oare nu se va intreba copilul de ce I-a fost aruncata bicicleta pe scara?
Oare nu se va intreba copilul de ce nu a fost lasat sa plece in Grecia, Spania si alte tari cu tatal?
Vedeti dumneavoastra, cred ca va imbatati cu apa rece.
Cutia de care vorbiti, e responsabilitatea rezidentului.
In plus, daca se continua asa, va fi greu de aratat vreo cutie. Sau ar trebui sa fie foarte subtire, stiti....sa poata trece printer gratii.
Si sa nu spuneti ca nu e asa pentru ca am gasit hotarare definitiva de puscarie pentru mama rezidenta. Si din cate inteleg in momentul se fata mai multi rezidenti de sfla deja cu condamnari cu suspendare si alte procese penale pe rol.

Parerea mea e...sau speranta mea este ca nu ati intalnit si nerezidenti in adevaratul sens al cuvantului. E foarte greu cand experientele tale personale te-au ranit asa profund, sa mai poti vedea si altceva.
Insa, asa cum ati mentionat la alt post si chiar mi-a placut mult atunci....exista parinti fit si parinti unfit. Depinde de ce pui pe primul loc, copilul sau ranirea celuilalt.

Ultima modificare: Miercuri, 8 Noiembrie 2017
When, utilizator

Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Tabără copil Martonze Martonze Bună ziua, Sunt în situaţia de a însoţi copilul într-o tabără de 4 - 5 zile, organizată de şcoală, unde pot participa şi părinţii ca ... (vezi toată discuția)
Copil luat cu forța de tata în cadrul programului de vizită. cum se poate rezolva? Monica liviu Monica liviu Ce se poate rezolva daca am terminat divortul si copilul este incredintat mamei si tata are drept de 2 zile pe luna si copilul plange ca nu vrea sa se duca si ... (vezi toată discuția)