avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Vecinul nu-mi da acordul pentru construcție
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Vecinul nu-mi da acordul pentru construcție

Buna ziua, prin PUD aprobat de Primaria sector 1 ne obliga sa construim pe calcan cu vecinii. Cei de la ISC ne cer acordurile vecinilor, cu toate ca Primaria nu ni le-a cerut. Vecinii nu vor sa ne de acordul notarial cf art.612 din codul civil. Unul dein vecin pretinde o suma de bani. E corect?Noi nu vrem sa-i dam in judecata pe vecini, vrem sa ne extindem cu constructia existenta care este pe calcan (hotar). Ce solutii ne dati, dar fara proces in instanta?
Ultima modificare: Joi, 9 Noiembrie 2017
Ceausescu Liliana - Birou de Mediator, Mediator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Medierea este o procedură extrajudiciară prin care părțile pot ajunge la o înțelegere .
multumesc, le-am propus sa vb cu un mediator, dar nu sunt de acord... trebuie sa schimbam solutia cu proiectul...
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate că mediatorul investit, în urma diligențelor depuse va primi alt răspuns de la vecini, în sensul acceptării medierii. Solicitați efectuarea analizei de conflict unui mediator și apoi decideți în consecință.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordul vecinului pentru constructie alpet alpet Buna ziua, Am achizitionat un teren in Bucuresti si vreau sa construiesc o casa P+M. Terenul are o deschidere de 9 m si una din casele vecine este pe ... (vezi toată discuția)
Constructie cu sau fara acordul vecinului? Mariamea Mariamea doresc sa construiesc casa pe hotar cu un vecin care are calcan, insa retras la 60 cm de hotar. In certificatul de urbanism Primaria spune sa construiesc pe ... (vezi toată discuția)
Cos de fum pe calcan mai inalt i97ccp i97ccp Buna seara, Am autorizatie de constructie, cu alipire la calcan. Nu a fost nevoie de acordul vecinului pentru emiterea autorizatiei. Acum, vecinul vrea bani, ... (vezi toată discuția)