Buna ziua, va scriu in legătura cu o problema legată de vechiul proprietar care a refuzat sa înregistreze contractul pentru a nu plăti impozit, deși am tot insistat nu am avut cum sa ne înțelegem, ulterior ne-am și mutat, cheile s-au predat la cererea lui înainte de terminarea lunii deși noi plătisem pentru întreaga luna integrarea fiind ca atunci când vin ultimele facturi sa facem calculele și de acolo sa se scadă diferența de la chirie, acum el numai recunoaște și pretinde ca ne va da in judecată deși el mai trebuie sa ne restituie noua bani, știu ca este vina noastră ca nu am semnat un document cu privire la aceasta înțelegere, dar acum faptul este consumat....întrebarea mea este ne poate da in judecată deși nu a fost un contract înregistrat? Se poate înregistra contractul fără semnătura chiriasului? Va multumesc
Proprietarul trebuie sa depuna dovada ca dvs. ati fost chiriasi. Daca nu ati avut contract semnat/ inregistrat la ANAF, cum poate dovedi. Poate cu martori.
Contractul poate fi inregistrat la ANAF doar cu semnatura ambelor parti contractante. Daca dvs. nu ati semnat contract si ulterior apare o semnatura, daca aceasta nu va apartine si ajungeti in instanta, puteti solicita instantei sa aprobe o expertiza grafologica.