Buna seara! As avea nevoie va rog de un raspuns la urmatoarea intamplare... In urma cu 3 luni am atins un biciclist cu oglinda iar din starea aia de soc si neconstientizare am fugit d la locul accidentului..prin urmare a 2 zi m au gasit politia si am fost acuzata de plecarea de la locul accidentului si vatamare corporala..vatamarea corporala a cazut pt ca intre timp am ajunsla un acord cu biciclistul..deci a ramas doar parasirea locului accidentului.. Zilele urmatoare sunt chemata la audieri mi s a spus..la ce sa ma astept..pe cat timp imi va lua permisul.. As avea nevoie de un sfat va rog..
Ar trebui sa va angajati un avocat si sa discutati cu acesta strategia apararii.
Daca veti fi trimisa in judecata si gasita vinovata, instanta o sa va condamne la o pedeapsa cu suspendarea executarii sub supraveghere.
Dupa ce hotararea ramane definitiva, permisul se anuleaza.
ART. 338 c.p.
Părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia
(1) Părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului sau de către instructorul auto, aflat în procesul de instruire, ori de către examinatorul autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulaţie, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
......................................................
Scoateți-vă din minte ideea de a vă angaja avocat. Ce, nu puteți privi în interiorul sufletului dumneavoastră și să regretați ca și când mentorul dumneavoastră v-ar privi de undeva din umbră, determinandu-vă doar prin simpla ''prezență'' să regretați cu adevărat acest act de lașitate pe care Sigur ați evita să-l dobândească copilul? Un câine împrumută din caracterul stăpânului, darămite [ar trebui schimbat acest termen] un copil. Așa vreți să ajungă copilul dumneavoastră, meschin și ipocrit, ''făcându-se frate cu dracu' -nu c-ar exista- să treacă podul''?
Instanța place mai mult pe cineva umil, Decât pe cineva cu avocat.
Eu am văzut dincolo, într-un caz relatat pe acest site, acum vreo două luni, pe o fată care regreta cu Adevărat că a furat un portofel într-un club, iar un judecător vede cel Puțin cât mine.
Veți merge fără avocat și veți cere din start închiderea cazului, cu pedeapsă la latitudinea judecătorului, dacă vreți să mai vorbim!
Da, fără avocat angajat condamnarea imi pare inevitabila si la fel si cazierul.
Dacă va cere la locul de munca cazier il veti pierde.
Infracțiunea exista si trebuie sa va apărați inteligent ca sa puteti speră să scăpați de condamnarea penală și de cazier.
Va fi foarte greu si cu avocat angajat care sa se străduie tare sa va apere serios...