avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cat timp am la dispozitie in fata judecatorului ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cat timp am la dispozitie in fata judecatorului ?

Exista o limita de timp ?, precum 5 minute, sau alt numar care este prea putin pentru a aduce toate argumentele ?
Am observat pe cineva care vorbea foarte repede in fata judecatorului si ma gandesc ca exista foarte putin timp la dispozitie.
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 08:28, 7 Noiembrie 2017
Nu exista un timp predeterminat, e in functie de complexitatea cauzei, de pertinenta argumentelor, de incarcatura sedintei de judecata etc.

Insa nu veti putea pune concluzii in fata instantei daca nu aveti studii juridice.
Ganditi-va ca instantele aglomerate au uneori si 70-80 de dosare intr-o sedinta ,poate chiar mai mult,frecvente fiind cazurile de sedinte incepute dimineata si terminate dupa ora 16.Daca fiecare parte nu ar avea un timp limitat de catre judecator pt expunerea argumentelor sedintele ar depasi o limita de suportabilitate pt jude si pt parti.A trecut vremea pledoariilor de ore intregi in care avocatii din perioada interbelica smulgeau lacrimi juratilor si publicului.Dupa o sedinta incarcata nu cred ca judecatorul are puterea sa retina argumentele dvs .Recomandat este ca pledoaria finala,concluziile pe fond sa fie scurte,la obiect si insotite eventual de concluzii scrise incare puteti scrie tot ce considerati util.
Ultima modificare: Marți, 7 Noiembrie 2017
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pledoaria avocatului in contextul actual Andrei Dina Andrei Dina Stimati colegi, as vrea sa stiu si parerile voastre referitor la actul pledoariei in sine. In contextul actual in care judecatorii sunt bombardati cu dosare, ... (vezi toată discuția)
Termen de judecata ContSters147225 ContSters147225 Am avut ieri primul termen - pentru FOND. Am propus inscrisuri si martor. La termenul de judecata pot sa-mi scriu pe hartie \\\\"pledoaria\\\\" (apararea)si sa ... (vezi toată discuția)
Model de discurs Andreea Mnt Andreea Mnt Bună ziua, aș dori și eu un model de discurs juridic de acuzare sau apărare care să respecte exprodium, naratio, peroratio. Mulțumesc! (vezi toată discuția)