avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Model de discurs
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Model de discurs

Bună ziua, aș dori și eu un model de discurs juridic de acuzare sau apărare care să respecte exprodium, naratio, peroratio.
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 19:02, 20 Octombrie 2018
In fata instantelor nu exista asa ceva din punct de vedere practic.

Cautati in cartile lui Cicero.

In procesele din Romania problema trebuie abordata atat de direct incat instanta sa nu isi dea seama de stadiul in care se afla dar sa aiba atentie maxima si sa fie foarte atenta la judecata.

Teoria care va este ceruta doar in scris arputea fi expusa dar nu si oral.
Si eu in general nu am probleme cu expunerile orale...si cu limitarea din partea instantei ca exista timp limitat...

Daca o instanta are 60 de cauze pe zi si dureaza fiecare pledoarie 60 de minute puteti calcula cat ar insemna numai pledoaria avocatului fara sa mai luam in seama audieri de martori care pot dura 10 ore in total pe sedinta de judecata a instantei ( nu pe cazul in care s-ar pleda ).

Sunteti ruda cu @Anemona-Elena? Retorica de anul 1 ori dreptul comparat common law vs. drept continental sau despre ce vorbiti? Prezentati contextul mai amplu, va rugam frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pledoaria avocatului in contextul actual Andrei Dina Andrei Dina Stimati colegi, as vrea sa stiu si parerile voastre referitor la actul pledoariei in sine. In contextul actual in care judecatorii sunt bombardati cu dosare, ... (vezi toată discuția)
Jurisprudenta cjce -izvor de drept sau nu? Antoanela Geaman Antoanela Geaman Avand in vedere ca Romania este membra a U.E si conform art 148 alin 2 din Constitutia Romaniei: [i](2) Ca urmare a aderării, prevederile tratatelor ... (vezi toată discuția)
Drept la succesiune RalucaPuscas RalucaPuscas Tatal a decedat in urma cu aprox. 4 luni. De la data decesului, mama a deschis succesiunea. Noi suntem 3 frati, iar sora mea a renuntat la partea ei in ... (vezi toată discuția)