avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... obligare iesire pensie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

obligare iesire pensie

daca am implinit 45 de ani ,cu cel putin 20 de ani de subteran,pot fi obligat sa ies la pensie?
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 21:16, 8 Octombrie 2009
Daca aveti conditiile indeplinite pentru iesire la pensie de limita de varsta, atunci, da, vi se poate inceta contratul de munca din initiativa societatii.

Codul muncii:
Art. 61. - Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care ţin de persoana salariatului în următoarele situaţii:

e) în cazul în care salariatul îndeplineşte condiţiile de vârstă standard şi stagiu de cotizare şi nu a solicitat pensionarea în condiţiile legii
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2009
Gratiela Ratiu, Consultant resurse umane
In Codul Muncii este o prevedere legala -art 61(c)-Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care ţin de persoana salariatului în cazul în care salariatul îndeplineşte condiţiile de vârstă standard şi stagiu de cotizare şi nu a solicitat pensionarea în condiţiile legii
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2009
Angela D, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediere BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT BIROU EXECUTOR JUDECATORESC TEMNEANU IONUT Avem in firma o doamna care are 59 ani si peste 20 de ani de munca .Ea are tot dreptul sa se pensioneze insa refuza acest lucru.Noi am vrea sa angajam pe ... (vezi toată discuția)
Unitatea poate inceta contractul individual de munca inainte de primirea deciziei de pensionare? munteanu_gyna munteanu_gyna am fost pensionata la data de 01 februarie 2010 conform codului muncii, pentru limita de varsta, art.61 lit.e. imi poate inceta contractul de munca inainte de ... (vezi toată discuția)
Pensionare fara cerere claudiabutisca claudiabutisca va rog sa ma ajutati in problema urmatoare conform art. 41 din legea 19 ,,pensia pt. limita de varsta se acorda asiguratilor care indeplinesc cumulativ, la ... (vezi toată discuția)