avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Unitatea poate inceta contractul individual de munca ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Unitatea poate inceta contractul individual de munca inainte de primirea deciziei de pensionare?

am fost pensionata la data de 01 februarie 2010 conform codului muncii, pentru limita de varsta, art.61 lit.e.
imi poate inceta contractul de munca inainte de primirea deciziei de pensionare?
In ce lege unitatea imi poate prelungi contractul de munca pana la primirea deciziei de pensionare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:20, 19 Februarie 2010
Sa inteleg ca dvs indeplineati conditiile de varsta standard si stagiu de cotizare dar nu ati solicitat pensionarea.
Si atunci angajatorul va incetat CIM in baza art. 61 e).

Daca dvs ati fi solicitat in scris angajatorului sa aprobe inceperea demersuriloe de pensionare, atunci el era obligat sa va mentina in activitate pana la sosirea deciziei de pensionare, urmand ca atunci sa va fie intocmita o decizie de incetare in baza art. 56 d) din Codul muncii.
Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care ţin de persoana salariatului în cazul în care salariatul îndeplineşte condiţiile de vârstă standard şi stagiu de cotizare şi nu a solicitat pensionarea în condiţiile legii - art.61 lit.e C.mun.

Concedierea salariatului pentru motivul prevăzut de art. 61 lit. e) din Codul muncii se poate efectua până la data comunicării deciziei de pensionare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionar in functie elisabeta pavel elisabeta pavel In cazul in care, intr-o institutie publica:(, cu personal contractual cineva indeplineste conditiile pentru pensionare si totusi este in continuare angajata ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract la data depunerii dosarului de pensionare gbrlcostache gbrlcostache Avem un angajat care indeplineste conditiile de pensionare la limita de varsta din septembrie 2009.Si cu 1 februarie a facut cerere sa-si depuna dosarul la ... (vezi toată discuția)
Pensie la cerere nicoleta dragomir nicoleta dragomir sunt angajat la stat, apartinem ca institutie de primaria sect 3. am solicitat iesirea la pensie, dar sefa de personal m-a anuntat ca daca depun cererea de ... (vezi toată discuția)