avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie la cerere
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie la cerere

sunt angajat la stat, apartinem ca institutie de primaria sect 3. am solicitat iesirea la pensie, dar sefa de personal m-a anuntat ca daca depun cererea de pensie azi, de maine nu mai pot lucra. decizia va iesi in cateva luni de zile, timp in care nu voi avea nici un venit.
imi puteti spune daca este adevarat ? daca lucrurile stau asa inseamna ca nu mai ies la pensie niciodata ?, ptr ca sunt nevoita sa mor de foame cateva luni de zile !!!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:46, 9 Decembrie 2009
Depuneti dosarul pentru penmsionare intrucit nu va poate inceta contractul de munca decit cu data emiterii deciziei de pensionare sau la data implinirea virstei de pensionare
~ Conținut șters la cerere ~
1. Din Codul muncii:
Art. 56. - Contractul individual de munca inceteaza de drept:
d) la data comunicarii deciziei de pensionare pentru limita de varsta, pensionare anticipata, pensionare anticipata partiala sau pensionare pentru invaliditate a salariatului, potrivit legii;
Art. 61. - Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in urmatoarele situatii:
e) in cazul in care salariatul indeplineste conditiile de varsta standard si stagiu de cotizare si nu a solicitat pensionarea in conditiile legii.

2. Nu ati precizat pentru ce fel de pensie ati depus cererea:
- daca e vorba de pensie pentru limita de varsta se aplica art.61(e) din Codul muncii daca angajatorul doreste acest lucru;
- daca este vorba de pensie anticipata sau anticipata partiala se aplica art.56(d) din Codul muncii;
- in toate cazurile de pensionare salariatul poate cere incetarea CIM oricand.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere contract la data depunerii dosarului de pensionare gbrlcostache gbrlcostache Avem un angajat care indeplineste conditiile de pensionare la limita de varsta din septembrie 2009.Si cu 1 februarie a facut cerere sa-si depuna dosarul la ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata partiala macvio53 macvio53 Am 56 de ani,si lucrez cu contract pe durata nedeterminata in aceeasi unitate de peste30 ani .Pe 1 iulie am fost chemata la R.U.pt. a-mi comunica sa ies la ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca mnd mnd Buna ziua, Va rog sa ma ajutati, in cazul in care un angajat se pensioneaza pentru limita de varsta trebuie sa-i inceteze si contractul de munca, cu ce data ... (vezi toată discuția)