avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am aflat după cumpărarea imobilului că pe sub ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am aflat după cumpărarea imobilului că pe sub terenul aferent trece o conductă de canalizare. Împotriva cui mă îndrept pentru acest viciu ascuns?

Daca am aflat ca pe terenul din jurul casei pe care am cumparat-o trece o conducta de canalizare ce deserveste casele vecine, pot trage la raspundere pe vanzator ca fiind un viciu ascuns sau trebuie sa ma adresez celui care ii apartine sistemul de canalizare?
Ultima modificare: Marți, 7 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 18:36, 9 Noiembrie 2017
Mai este pana la o eventuala desfiintare, totul fiind doar in stadiu de lamurire...
Carturarul a scris:

Dpdv sanitar nu este recomandabil sa desfiintati conducta fiindca toat mizeria se va aduna pe terenul dumneavoastra. Doar daca reusiti sa ii puneti un dop etans ar merge dar nu vad cum.

Canalizarea ce deserveste casele vecinilor trece prin spatele caselor de pe toata strada noastra. Unul dintre vecini a fost la Primarie si de acolo i s-a spus ca nu figureaza aceasta canalizare in acte (facuta de dezvoltator si conectata la teava principala) dar ca toti cei ce se deservesc de canalizare platesc la Primarie lunar!!!!! Nu mai inteleg! Intamplarea a fost ca atunci cand a conectat la canalizare ultima casa, sa vina sa sape pe terenul nostru, casa era deja cumparata de noi, insa neterminata si muncitorii i-au lasat sa intre sa sape - asa am aflat de existent ei. Acum dezvoltatorul refuza sa gaseasca o solutie, spune ca el nu a stiut de teava, ca el nu mai este proprietar si sa ma adresez eu direct celui care a instalat canalizarea sau la Primarie - ca viciu ascuns este doar daca l-ar fi produs el! Mie mi s-a parut mai normal ca, acesta fiind un viciu ascuns sa ma adresez celui de la care am luat casa (dezvoltatorului).
Articolul 1.708 Cod civil - Modificarea sau înlăturarea convenţională a garanţiei (1) Dacă părţile nu au convenit altfel, vânzătorul este obligat să garanteze contra viciilor ascunse, chiar şi atunci când nu le-a cunoscut.
Asta ce inseamna? Inseamna ca nu are importanta ce spune "dezvoltatorul" pentru ca dpdv legal el raspunde pentru garantia contra viciilor ascunse, asa cum v-am scris in primul mesaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! dupa incheierea contractului de vanzare cumparare ... absalom34 absalom34 Buna ziua! Dupa incheierea contractului de vanzare cumparare a unui apartament (cu achitarea sumei) am constatat existenta unei tevi de apa sparte. Intra in ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare cu viciu ascuns remus08 remus08 Buna ziua . Acum 6 luni am cumparat un imobil , pentru care am achitat 85 % din valoare , la semnarea contractului , restul de 15 % urmand sa ii achit pana la ... (vezi toată discuția)
Vanzare/cumparare teren intravilan - vicii ascunse andrei-p andrei-p Buna ziua, Am achizitionat recent un teren intravilan in Bucuresti. Recent mi-a fost eliberat un certificat de urbanism pentru acest teren prin care sunt ... (vezi toată discuția)