avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Repartitoare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Repartitoare

As vrea sa stiu daca eu pot sa tin repartitoarele ,vazind ca alti locatari le scoate ca sa fie la comun,,,apartamente cu 5 persoane,,si eu 1,,,sigur ca le convine ,pentru ca vor pe apartment nu pe persoane,,,,ma pot obliga sa nu folosesc repartitoarele ,avind un consum minor? Cred ca am dreptul sa decid consumul apartamentului meu,,multumesc
Cel mai recent răspuns: ilinkagb , utilizator 01:52, 22 Noiembrie 2017
Buna seara,
REPARTITOARELE au devenit OBLIGATORII conform prevederilor art. 10 alin. 5 din Legea 121/2014.
Bombonica1234 a scris:

Cred ca am dreptul sa decid consumul apartamentului meu,

Omiteti aspectul esnetial ca locuiti in imobil de locuit in comun unde de regula,majoritatea decide...
Exista numeroase asociatii de proprietari a caror membrii proprietari au optat pentru calcul caldura in sistem pausal si au renuntat la repartitoarele de cost
Ar trebui ca presedintele de asociatie sa decida metoda de calcul -functie de optiunea majoritatii proprietarilor pe baza consumului index repartitoare sau in sistem pausal
Eu nu cred ca este normal ca presedinte sa vina si sa intrebe daca vrem sau nu vrem cu repartitoare de costuri atata timp cat legea 121/2014 privind eficienta energetica prevede obligativitatea montarii repartitoarelor de costuri pe toate corpurile de incalzire din fiecare unitate imobiliara in parte, intr un condominium ; in mod deosebit acum cand nu mai este un apartament identic cu altul Peste tot s au facut modificari la calorifere s au montat multe in plus fata de proiectul initial sau altii au scos din ele La etajele inferioare sunt tevi groase cat mana de copil la etajele superioare tevile sunt mult mai subtiri .La etajele inferioare este caldura de trebuie sa deschida geamurile in schimb la etajele superioare trebuie sa se suplimenteze cu electrica Si ca atare nu este corect ca o persoana care nu beneficiaza de caldura sa plateasca pentru confortul termic al celui care sta cu geamurile deschise Repartitoarele de costuri inregistreaza mai aproape de realitate cat a consumat un apartament de ex cu 8 calorifere comparativ cu un altul identic in nr de camere dar care are numai 4 calorifere Unii si au montat calorifere si pe balcoane+ holuri , iar altii si le au scos si din bai Corect este sa se respecte legea si sa se repartizeze factura pe baza de repartitoare Nu cred ca aici este o situatie in care majoritatea sa decida atat timp cat exista o lege care impune clar un singur mod de repartizare a facturii
Ultima modificare: Miercuri, 22 Noiembrie 2017
ilinkagb, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calorifer ultimul etaj haivas haivas Buna ziua.Stau in apartament cu 3 camere la ultimul etaj.Toate caloriferele sunt contorizate.Bloc reabilitat.Asociatia de propietari a luat hoatararea ca toti ... (vezi toată discuția)
Inlocuire repartitor Repartitorcaldura Repartitorcaldura Contractul de repartitoare este pe numele vechiului proprietar, nu al nostru-actualii proprietari. Noi nu suntem de acord cu ele, motiv pt care am renuntat la ... (vezi toată discuția)
Cum pot reduce factura de caldura la bloc ??? Ask21 Ask21 Buna ziua Sunt sigura ca nu sunt prima si nici ultima persoana care va incerca sa caute un raspuns, cat si o rezolvare la aceasta imensa problema din zilele ... (vezi toată discuția)