avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Bani luați de banca de pe cardul de salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Bani luați de banca de pe cardul de salariu

Bună seara. Am un card de cumpărături și un card de salariu la Banca Transilvania. Am tot amânat plata la cardul de cumpărături, iar luna trecută m-au anuntat că o să îl închidă daca nu plătesc minimum de plată. Am spus că voi plăti, dar tot nu am făcut-o. Acum două săptămâni mi-au spus că dacă nu plătesc voi fi dator cu toată suma de bani datorată. Le-am spus că îmi intră salariul pe data de 5, dar mi-au spus că va fi prea târziu. Vineri mi-a intrat salariul
Duminică, luandu-mi soția și copilul nou-născut de la maternitate, m-am oprit să scot bani să iau medicamente și cele necesare pentru un copil nou-născut. Soldul era zero. Am sunat astăzi și într-adevăr mi-au luat banii de pe cardul de salariu. Le-am spus că îmi vreau banii înapoi dar au zis că nu se mai poate. Spuneți-mi ce e de făcut în cazul acesta? Sunt fără bani, am facturi de plătit, chiar nu știu ce să fac. Va mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 10:59, 7 Noiembrie 2017
Nu aveti ce sa reprosati bancii deoarece v-a avertizat sa achitati minimum de plata dar nu ati facut-o. Apelati la "un prieten" sau la veniturile sotiei.
Din câte știu, nu are voie să îți ia mai mult de o treime din salariu, și nu am fost anunțat că îmi vor lua bani din salariu
Ultima modificare: Marți, 7 Noiembrie 2017
gabriel34, utilizator
1/3 in caz de poprire, dar banca v-a retras si inchis cardul de cumparaturi, Cand se inchide un cont datoria catre banca trebuie sa fie zero .Cititi contractul incheiat cu BT pt cardul de credit. Banca si-a rezervat acest drept de a va retrage creditul de pe card in cazul in care deveniti rau platnic.
prepeleac, utilizator
Deci sa înțeleg că banca are voie să mă lase fără tot salariul? Fără minimumul necesar de supraviețuire? Refuz să cred că în 2017, se poate face așa ceva
Mie mi se pare un abuz clar
gabriel34, utilizator
Nu este nici un abuz, este corect cum a procedat Banca. Mai ales ca dvs sunteți vinovatul, ați și promis că mergeți și plătiți și nu v-ați ținut de cuvânt.
Când ați deschis cardul de credit ați semnat un contract cu Banca, iar prin semnătura ați acceptat condițiile contractuale.
Verificați contractul, și dacă instituția bancară la încălcat, o puteți da în judecată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are voie banca sa-mi inchida contul daca refuz sa dau informatii legate de locul de munca? user_db user_db Buna seara, Am tot primit in ultima vreme notificari de la Banca Transilvania (unde am cont) ca sa-mi actualizez datele personale. Printre datele cerute se ... (vezi toată discuția)
Card de salarii ce nu a fost inchis timp de 5 ani! lauricafl lauricafl Buna ziua! Am urmatoarea problema. Am avut un card de salarii la banc post. In iunie 2004 firma la care lucram a incheiat conventia cu Banc post si a ... (vezi toată discuția)
Probleme bancare kuykpopyk kuykpopyk Am 2 credite neplatite si din 18.12.2013 mi s-au pus poprire executorie pe toate conturile. Am vorbit cu domnul executor si el a zis ca imi poate retine ... (vezi toată discuția)