avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cine poate fi martor intr-un proces de punere sub ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cine poate fi martor intr-un proces de punere sub interdictie si stabilire tutela pentru un bolnav Alzheimer

In urma decesului tatalui meu, vreau sa fac o cerere de punere sub interdictie si stabilire tutela pentru mama mea, bolnavă Alzheimer în stare gravă. De ingrijirea mamei ma ocup impreuna cu sora si fratele meu, cu care am stabilit ca este necesara punerea sub interdictie si stabilirea tutelei si care au fost de acord ca eu sa fac aceasta cerere. Problema este daca sora si fratele meu pot fi martori in acest proces? Mai mentionez ca de la agravarea bolii, m-am mutat impreuna cu sotul meu la adresa parintilor pentru o ingrijire si supraveghere permanenta a mamei mele.
Ultima modificare: Marți, 7 Noiembrie 2017
bibliopod, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 06:30, 9 Decembrie 2020
Aveți nevoie de cel puțin un martor pe care să-l audieze procurorul. Poate să fie oricine. Pe timpul procesului este nevoie să fie numit un curator special pentru a reprezenta interesele mamei. Așa este procedura. Pot fi și doi tutori numiți.
Expertiza este mai scumpă dacă mama este nedeplesabilă, de aprox 600 lei în loc de 180 lei. Se va face și anchetă socială la domiciliul persoanei bolnave,
La cerere trebuie atașate toate actele medicale relevante și dovezi ale capacității curatorului și tutorelui/tutorilor de îngrijire a celui pus sub interdicție, din punct de vedere moral, material și locativ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deschidere succesiune corina stancu corina stancu tatal meu a murit acum 1 saptamina, mama este diagnosticata cu Alzheimer. actul de deces al tatalui precum si actul de proprietate al apartamentului parintilor ... (vezi toată discuția)
Procedura pentru a instaura curatela at_1970 at_1970 Buna ziua, as vrea sa stiu care e procedura pentru a instaura curatela pentru mama care are certificat de handicap pentru Alzheimer? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire, numire tutore si curator ContSters362803 ContSters362803 Buna ziua! Dupa decesul tatalui nostru (iunie 2015) am luat hotararea ca noi ce sapte frati impreuna cu mama sa inaintam actele pentru dezbaterea ... (vezi toată discuția)