avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenire credit al unui decedat fără bunuri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenire credit al unui decedat fără bunuri

Buna ziua,dupa moartea tatalui eu si mama mostenim doar un card de credit,am fost la banca si mi-sa spus ca trebuie achitat.Asa este chiar daca mama este cu handicap si noi in urma morti tatalui nu mostenin niciun bun?Multumes
Cel mai recent răspuns: Ferencz Alexandru , utilizator 15:35, 7 Noiembrie 2017
Raluca Balan a scris:

Art. 1155

Plata pasivului. Excepţiile de la divizarea de drept a pasivului moştenirii

(1) Moştenitorii universali şi cu titlu universal contribuie la plata datoriilor şi sarcinilor moştenirii proporţional cu cota succesorală ce îi revine fiecăruia.

Poate imi indicati si dvs articolul exact unde scrie ca nu poti mosteni datorii, daca nu mostenesti si bunuri.

“Proportional cu cota parte din ce ii revine”inteleg ca daca nu mostenesc nimic dau cota parte din acel nimic catre banca!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire datorii de catre copii danescumihaela14 danescumihaela14 Buna ziua Cine mosteneste datoriile unui pensionar care plateste o datorie unei alte persoane prin popriere lunara din pensie? Pensionarul nu are bunuri ... (vezi toată discuția)
Impartire pret succesiune. Unlimit Unlimit In urma cu 19 ani a decedat tatal. In urma sa au ramas o sotie supravietuitoare, un fiu si o fiica. In cazul deschiderii succesiunii notariale acum se va ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune Cristi Vatavu Cristi Vatavu Parinti decedati, mostenitorii nu au deschis succesiune, neexistand bunuri, etc.pt.a fi impartite.Datoriile parintelui defunct revin in obligatia copiilor? ... (vezi toată discuția)