avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Comitet director la SRL?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Comitet director la SRL?

Este legala numirea unui comitet director la un Srl de catre administrator?
Daca da, in baza carui act, avand in vedere, ca:
1. In actul constitutiv nu se prevede acest lucru.
2.Art. 197(4) din Legea 31/1990, conform ultimelor modificari prevede ca dispozitiile privitoare la administrarea SA nu se aplica la SRL.

Totusi, in cazul in care s-ar aplica dispozitiile privitoare la comitetul director, daca decizia de numire a acestora facuta de administrator nu a fost aprobata de Hotararea AGA conform cvorumului prev de actul constitutiv, noul administrator, numit de curand, poate revoca comitetul de directie sau pur si simplu da o decizie de nerecunoastere a comitetului pt : nelegala constituire ( avand in vedere inexistenta comitetului de directie la srl) ori nelegala constituire avand in vedere neaprobarea de catre AGA ori nulitatea fiindca nu s-a inreg la reg comertului?
Dar daca din comitetul director nu mai fac parte decat 2 din 4 membrii, ceilalti fiind deja plecati?
Rog raspuns, fiindca parerea mea este ca acest comitet director nu isi are rostul la SRL.
In orice caz, in actul constitutiv , repet , nu prevede in sarcina administratorului posibilitatea delegarii nuor atributiuni iar el este reprezentant legal.
Multumesc
Mada
Cel mai recent răspuns: mada78 , utilizator 21:26, 11 Octombrie 2009
Vad ca nu stie nimeni.
Se aplica principiul error communis faccit jus?
Pareri, ceva?
mada78 a scris:

noul administrator, numit de curand, poate revoca comitetul de directie


Mai degraba adunarea generala ar putea sa lipseasca de efecte pe viitor decizia fostului admin de numire a acestui comitet, luand o hotarare in sens contrar deciziei administratorului.
Decizia fostului admin este un act juridic a carui valabilitate trebuie apreciata prin raportare la indeplinirea conditiilor legale. Dar n-am nici o norma legala derogatorie de la dreptul comun pentru deciziile admin, motiv pentru care apreciez ca nulitatea ei ar putea fi constata ori pronuntata ...tot de instanta de judecata. (aceasta decizie, asa aiurea cum e, a produs efecte in perioada de la adoptarea ei si pana in clipa in care vorbim, efecte ce nu pot fi anulate retroactiv prin hot aga... parerea mea). Insa AGA ar putea hotara ca aceasta soc nu va mai avea, pe viitor, comitet de directie.

:-/ La ce v-ati gandit cu acel error communis...?
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Octombrie 2009
romascanu, moderator
Multumesc, exact la producerea de efecte m-am gandit, este un fapt juridic cu efecte fata de tertii care s-au bazat cu buna credinta pe acel act , astfel incat, cel putin fata de acestia, respectivul comitet a actionat legal ( ex: salariatii)
Eu cred ca , intr-adevar, AGA ar putea da o hotarare de nerecunoastere a Comitetului de directie( fiindca initial nu il aprobase decat in minoritate), insa, persoanele responsabile raspund in virtutea actelor incheiate in calitatea lor de membrii ai comitetului executiv sau presedinte, dupa caz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revocare administrator mariusdan1 mariusdan1 Sunt asociat intr-un SRL alaturi de alti 2 asociati. Un asociat are 40 % Al doilea asociat 40% Si eu al treilea asociat 20% Al doilea asociat are si ... (vezi toată discuția)
Numirea/revocarea administratorului - este sau nu este modificare de act constitutiv? timi timi Stimati colegi de forum, Supun atentiei dvs urmatoarea chetiune. Cunosc faptul ca in literatura de specialitate se afirma ca atunci cand administratorul ... (vezi toată discuția)
Decizie srl ypo ypo Buna seara.Aveti cumva un model de decizie a Consiliului Director al unui Srl.pentru elaborarea unui act aditional la actul constitutiv?mentionez ca Srl -ul ... (vezi toată discuția)