Buna ziua,
Srl ul meu are un act constitutiv din 2004, in care suntem doi asociati cu cate 50%. Asociatul mi-a cesionat prin contract partile sociale, am facut AGA si acum trebuie sa depun la onrc si actul constitutiv actualizat. Dilema pe care o am este: la CAP I, in loc de Partile X,Y au convenit infiintarea SC in urmatoarele conditii, trec Subsemnatul X a decis infiintarea? E incorect, pt ca nu am infiintat-o doar eu. Care ar fi formularea corecta?
old_cipi
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Formula de inceput pentru ACTUL CONSTITUTIV AL SOCIETATII COMERCIALE " " S,R,L. este:
In baza art. 204, alin. (4) din legea 31 din 1990 republicata si modificata, societatea comerciala " " SRL isi continua activitatea in conformitate cu prevederile prezentului act constitutiv de societate actualizat.
I. Asociat unic: .......
II. Forma judica: ....
Alin (4) ne spune ca nu trebuie reprodusa istoria ci trebuie inscrisa situatia actuala.
Buna ziua!
Si eu sunt intr-o situatie similara cu cea descrisa in intrebarea postata, insa diferenta este ca societatea mea este infiintata in 2018.
Am gasit aceasta mentiune pe site-ul ONRC, pentru actualizarea AC in cazul retragerii unui asociat:
"În forma actualizată, se pot omite numele sau denumirea şi celelalte date de identificare a fondatorilor şi a primilor membri ai organelor societăţii.
Omisiunea este permisă numai dacă au trecut cel puţin 5 ani de la data înmatriculării societăţii şi numai dacă actul constitutiv nu prevede altfel."
In cazul asta, cum ar fi corect sa reformulez AC la capitolul cu asociatii?
Multumesc anticipat!
Ioana