Am o nelamurire: locuiesc in Bacau, intr-un bloc de 4 etaje care de cand ma stiu eu la parter exista o camera, uscatorul scarii cred eu, in care isi avea sediul asociatia de propietari. De vreo 2 ani s-a facut o sedinta pe scara unde s-a hotarat sa scoata asociatia afara si de atunci acea camera sta incuiata. Anul acesta, seful scarii a facut sedinta spunand ca ar vrea sa vanda acea camera si banii sa fie folositi pentru renovarea scarii. Pt acest lucru a cerut tuturor propietarilor din scara copie dupa contractul de vanzare-cumparare al apartamentului. Mama mea a mers la un notar, iar acesta i-a spus ca este o lege de vreo 2 ani care interzice vanzarea acestor locuri publice din blocuri. As dori niste lamuriri cu privire la acest lucru si referitor la faptul ca seful scarii a cerut copia dupa contract, mie mi se pare a fi in neregula. Multumesc anticipat.
Spatiile din proprietatea comuna a asociatiei de proprietari, uscatorul in cazul Dv., nu se pot vinde. Nu dati nicio copie a actului casei nicicui, cu atat mai mult unui personaj care nu are niciun fel de legatura cu functiile prevazute in Legea 230/2007. In aceasta lege nu este prevazuta functia de sef de scara....si in niciun caz el nu se poate ocupa de vanzarea unei uscatorii care nu se poate vinde de fapt.
:D Acel notar public are perfecta dreptate! Spatiile comune nu se pot vinde!
Nu dati copie xerox acelei persoane. Dvs trebuie sa discutati despre imposibilitatea legala de vanzare cu presedintele asociatiei de proprietari caruia sa-i recomandati sa citeasca Legea 230/2007.B-)
Nu se poate vinde uscatoria dar asociatia poate sa o valorifice prin contract de folosinta, inchiriere sau concesiune. Acest lucru se poate stabili in adunarea generala sau de catre membrii comitetului dupa obtinerea acordului proprietarilor.
Nu este necesar sa dati cuiva copii dupa actele de proprietate ca acestea sunt la asociatie sau ar trebui sa existe la asociatie conform reglementarilor in vigoare.
Uscatoria
edwe69
avem 19 apartamente pe scara si 18 apartamente sunt de acord sa vanda uscatoria,se poate fara acordul celui de-al 19 propietar?multumesc. (vezi toată discuția)