avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intrebare stimulent de insertie pentru sot
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intrebare stimulent de insertie pentru sot

buna ziua,

momentan sunt in concediu de maternitate si beneficiez de indemnizatie crestere copil. La inceputul lunii decembrie voi reincepe activitatea profesionala (nu la vechiul angajator - o firma din RO) ci la o institutie europeana care nu plateste taxe pe teritoriul Romaniei. Am 2 intrebari: 1. pot primi stimulent de insertie? 2. daca eu nu pot primi stimulentul, poate fi primit de sot care a realizat venituri impozabile cu 12 luni inainte de nasterea copilului? Multumesc,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:21, 9 Noiembrie 2017
Sotul dvs nu poate primi stimulent de insertie.

Pentru situatia dvs at fi bine sa intrebati la AJPIS/ANPIS.
Ultima modificare: Joi, 9 Noiembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
multumesc pentru raspuns. Daca sotul intra in concediu de maternitate ar putea beneficia ulterior? care e perioada minima de concediu de maternitate a.i. sa beneficieze de stimulent?
Daca sotul intra in CCC primul , atunci poate beneficia de stimulent de insertie ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil pentru tata Alexia77 Alexia77 Trebuie sa nasc la sfarsitul lunii septembrie dar intrucat nu am lucrat in ultimele 12 luni o sa mearga sotul meu in concediu de crestere a copilului. Am fost ... (vezi toată discuția)
Perioada stimulent insertie crestere copil vali_anghel vali_anghel Buna seara, As dori sa ma ajutati, va rog cu urmatoarea intrebare...pe ce perioada se acorda stimulentul de insertie, raportat la noua lege din 1 iulie 2016? ... (vezi toată discuția)
Ccc si stimulent de insertie Nicoletalazarmarc Nicoletalazarmarc Buna ziua va rog sa ma ajutati cu un rapsuns. La sfârșitul acestei luni, voi naște, am decis ca sotul sa intre in ccc, ideea este ca noi am vrea sa stea ... (vezi toată discuția)