Buna seara.Eu si sotul vrem sa facem un credit ipotecar pt un apartament.El are deja un copil dintr-o relatie de concubinaj si nu doreste ca acesta sa aiba drepturi de mostenire asupra noului apartament.Pe ce nume sa trecem apartamentul????Daca trecem pe numele meu apartamentul,mai are si acel copil vreun drept???Mentionez ca si eu am un copil din alta relatie,el are vreun drept in caz ca eu patesc ceva sau sotul???Se poate face vreun act sa ramana copilului meu si al celor ce o sa se nasca din casatoria noastra???
Dapix
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Ați înțeles greșit. Cine va spus că al dvs copil nu vă va moșteni pe dvs`?!
Apartamentul pe care îl cumpărați va fi bun comun, iar moștenitorii vor fi copii fiecărui soț în parte.
Cota dvs o va moșteni copilul dvs, pe când cota parte a soțului o va moșteni copilul lui.
Copilul dvs nu-l va moșteni pe soț, iar copilul soțului nu vă va moșteni pe dvs.
Legea este făcută în așa fel ca copii ambilor soți să aibă drepturi egale, și în calitate de moștenitori rezervatari sunt protejați prin lege să nu poată fi dezmoșteniți 100%.
Masa succesorala
marian1969tm
buna ziua,as dori sa stiu daca pot face un testament cu uzufruct viager doar pentru un singur copil la o proprietate (casa construita de mine) personala.Acest ... (vezi toată discuția)
Succesiune
LJM
In timpul casniciei am capatat mostenire un apt. in care locuiesc cu sotia.
Daca las prin testament toata averea mea sotiei, ce se intampla cu ... (vezi toată discuția)