buna seara. angajatorul la care lucrez a stabilit urmatorul program de lucru: intru la 7,30 dimineata ,pana la 13,30.de la 13,30 pana la 20 ,30 trebuie sa raman intr-o camaruta tot la locul de munca,in care se afla un pat,in care pot dormii.de la 20,30 pana la 22,30 trebuie din nou sa lucrez.de la 22,30 si pana la 7,30 ma retrag iar la camaruta.dupa aceasta ora plec acasa si intra celalalt coleg efectuand acelasi program.urmatoarea zi trebuie sa revin eu la serviciu,si tot asa.in zilele nelucratoare la fel lucram 24 cu 24 dar putem sta toata ziua in camaruta,bineinteles dupa indeplinirea formalitatilor de preluare a serviciului.pe timpul cat suntem la camaruta suntem obligati sa intervenim in instalatie la solicitarea telefonica a dispecerului ,sau la aparitia unor incidente sau avarii in instalatie.intrebarea mea este daca este legala aceasta forma de organizare a serviciului.
Buna seara!
Reglementare din Codul Muncii:
"Art. 113. [repartizarea timpului de muncă în timpul săptămânii]
(1) Repartizarea timpului de muncă în cadrul săptămânii este, de regulă, uniformă, de 8 ore pe zi timp de 5 zile, cu două zile de repaus.
(2) În funcţie de specificul unităţii sau al muncii prestate, se poate opta şi pentru o repartizare inegală a timpului de muncă, cu respectarea duratei normale a timpului de muncă de 40 de ore pe săptămână."
Timpul de munca
elena_opariuc
Buna seara, numele meu este Opariuc Elena si lucrez cu persoane cu handicap, as dori sa stiu care este timpul de lucru cu astfle de persoane. am auzit unele ... (vezi toată discuția)