avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mai pot obține ceva din ce mi se cuvenea dacă sora ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mai pot obține ceva din ce mi se cuvenea dacă sora mea vitregă a dezbătut succesiunea mințind că e singurul copil, după care vândut tot?

Dacă nu am fost înștiințat de moartea tatălui, în 2011,iartattal fiind recăsătorit și avind o fata din aceea căsătorie, soră vitregă a făcut succesiunea declarând că tatăl nu are alți copii,mai pot face ceva să obțin drepturi la moștenire, dacă ea a vindut tot și sa mutat în Italia?
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 10:14, 14 Noiembrie 2017
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Unu. Puteti cere in instanta anularea certificatului de mostenitor. Sentinta pe care o obtineti va mentiona corect de asta data ca d-voastra si sora sunteti mostenitoare cu cota de 1/2 al defunctului ...
Doi. Afara de ipoteza in care cumparatorii bunurilor vandute de sora va cunoasteau impotriva lor, pentru anularea vanzarilor, nu aveti sanse. Asadar cumparatorii de buna-credinta raman cu ceea ce au cumparat.
Trei. D-voastra veti putea socoti cu ce suma ati fost pagubita si va puteti indrepta impotriva surorii cu o cerere.
Patru. Daca obtineti o hotarare prin care sora este obligata sa va plateasca ... lei puteti executa acea hotarare si in Italia.
Ati mai putea face si o plangere penala pentru fals in declaratii fata de ea si fata de martorii de la succesiune, cu constituire de parte civila. Important este si cand ati aflat de deces.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti formula si plangere penala ptr.infractiunea de fals in declaratii ptr.infractiunea de fals in declaratii prevazuta si pedepsita de art.326 NCP.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va puteti adresa instantei de judecata, in vederea desfiintare certificatului de mostenitor emis in mod nelegal.

Se va atesta calitatea de succesor a dumneavoastra, vor fi restabilite cotele succesorale cuvenite coerezilor, se vor preciza bunurile din masa succesorala.


Cota succesorala a dumneavoastra este de 1/ 2.

Sumele de bani obtinute prin vanzarea bunurilor pot fi impartite.

Prin urmare, dumneavoastra puteti fi despagubita cu o suma de bani, de catre sora dumneavoastra.


Cumparatorii de buna credinta sunt protejari, prin efectul legii.

Daca veti fi despagubita de sora dumneavoastra, hotararea poate fi pusa in executare.


Executarea silita poate fi initiata si in ITALIA, avand in vedere faptul ca aceasta poate fi recunoscuta de statul italian, daca este apostilata, tradusa, legalizata si supraapostilata.


Succes.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stiu un caz similar. Practic vor fi doua procese. De anulat in instanta certificatul de mostenitor nu e greu. Mai greu va fi sa dovedeasca ca a acceptat succesiunea in termenul legal. De aceea intrebam cand a aflat de deces, si mai mult, daca are cum sa dovedeasca ca atunci a aflat si nu mai devreme. Nu stiu daca nu cumva varianta procesului penal n-ar rezolva mai usor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea titlului de proprietate costea alina costea alina in cazul in care se atesta in urma unui proces civil calitatea de mostenitori a unor rude si se anuleaza titlul de proprietate emis cu mult timp in urma, titlu ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu declarații mincinoase. pot cere în instanță decăderea din drepturile la succesiune sau măcar o despăgubire considerabilă? GIMM GIMM Buna ziua o întrebare am , bunica mea a decedat ea a avut 2 copii o fata și un băiat băiatul fiind tatăl meu care și el a decedat înaintea ei cu vreo 3 ... (vezi toată discuția)
Dreptul de mostenire slobodan slobodan Va prezint urmatorul caz : Suntem doua surori, dupa decesul mamei sora mea mai mare nu a dorit partea ei de mostenire , nu a cerut-o in timpul vietii ei, sora ... (vezi toată discuția)