avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 436 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Spatiu comun locuință ocupat de vecin
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Spatiu comun locuință ocupat de vecin

As avea nevoie de un sfat.

Apartamentul de sub mine a fost vândut de moștenitori. Pentru vânzare, aceștia au făcut un releveu in care au inclus un spatiu comun, o camera de la subsol. Moștenitorii m-au rugat sa semnez pe acel releveu că sunt de acord cu intrările în spațiile de la subsol. Am semnat acel releveu. Spațiul comun e marcat cu numărul apartamentului vecinului in acest releveu.

După o analiza mai atenta a actelor, am văzut că fiecare apartament are cate o boxa in pivniță iar spațiul în cauză ar fi spatiu comun. Informațiile acestea le-am luat din extrasul meu de carte funciara dintre actele mele, unde se menționează că fiecare apartament are cate o camera la subsol. Când am menționat acest lucru actualului proprietar, el mi-a spus că a cumpărat bazat pe un releveu care includea spațiul în cauză și că nu are de gând să îl împartă de aici încolo.

In aceste condiții, as vrea sa știu cum putem lămuri situația acelui spatiu care acum apare în releveul lui. Cum putem demonstra că e sau nu spatiu comun. Simt că un releveu nu are valoare de act de proprietate, dar cumva trebuie sa existe o metoda care sa ne ajute să demonstrăm fara echivoc destinația acelui spatiu.


Mulțumesc,
Cel mai recent răspuns: daseth , utilizator 22:25, 11 Noiembrie 2017
Acesta e partea de releveu cu schema.pivnitei. apt2 e al vecinului. Ap4 e al meu [ link extern ]

Și aici e partea din extrasul de carte funciară care menționează că fiecare apartament are cate o boxa. [ link extern ]
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Noiembrie 2017
daseth, utilizator
daseth a scris:


Cum putem demonstra că e sau nu spatiu comun.


Statutul spatiului se demonstreaza cu cartea tehnica a constructiei
Unde se poate găsi cartea tehnica?
In cartea funciară nu exista aceasta informație?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu parti comune (uscator, boxa) sorin_corciova sorin_corciova Buna ziua. Am si eu o problema, va rog daca m-ati putea ajuta! M-am mutat de curand intr-un bloc cu 8 etaje, locuiesc la parter, si fostii proprietari au ... (vezi toată discuția)
Pivnita la bloc brazvan brazvan Buna ziua, Va rog lamuriti-ma, o sa fiu scurt si la obiect. Am mostenit apartamentul bunicilor mei, in pivnita, in mijlocul tavanului, este jonctiunea a ... (vezi toată discuția)
Proprietate boxa subsol bloc delia89 delia89 Buna ziua, Bunicii mei sunt proprietarii unui apartament la parter intr-un bloc din Bucuresti, construit in anii 80, ei sunt primii proprietari (fiind ... (vezi toată discuția)