avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 871 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Insulta la locul de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Insulta la locul de munca

Buna ziua...
Am publicat pe reteaua mea personala de socializare o poza din cadrul institutiei la care lucrez. Eu langa un domn. O poza decenta cu o personalitate pe care eu am cunoscut o in acea zi.La aceasta poza am scris un mesaj... "cu un prieten vechi"(am adaugat un emoticon care face cu ochiul,semn ca este o gluma). Mentionez ca am fb setat ca pozele sa le poata vedea doar prietenii. Un coleg binevoitor a copiat acea poza de pe pagina mea si a prezentat o sefului.... Problema este ca am fost jignita si injosita de catre seful meu cum ca nu am acest drept. In contractul de munca nu exista o clauza care sa stipuleze ca n am voie sa folosesc poze facute in incinta locului de munca.Nu am mentionat pe nimeni din companie si nu m am folosit de imaginea firmei. Cum ma pot apara sa-mi fac dreptate atata timp cat cineva din lista de prieteni si-n acelasi timp si coleg de serviciu imi face public date personale fara acordul meu si faptul ca am fost injosita pe nedrept (consider eu).
Va multumesc anticipat pt raspunsul dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:02, 13 Noiembrie 2017
In contractul individual de munca poate nu exista, dar oare exista in regulamentul intern?
Legat de faptul ca pentru acel coleg nu era o informatie confidentiala, nu cred ca puteti face ceva.
Nu exista nici in regulamentul intern..SMario a scris:

In contractul individual de munca poate nu exista, dar oare exista in regulamentul intern?
Legat de faptul ca pentru acel coleg nu era o informatie confidentiala, nu cred ca puteti face ceva.

Art. 8 alin. 1 din Codul muncii prevede că relaţiile de muncă se bazează pe principiul bunei credinţe, ceea ce înseamnă că toate acţiunile anajatorului trebuie să urmărească îndeplinirea scopului bunei funcţionări a unităţii. În nici un caz, acţiunile conducătorilor nu trebuie să vizeze personalitatea or integritatea morală şi profesională a unui salariat.

De asemenea, conform art. 39 alin. (1) din Codul muncii salariatul are dreptul la securitate şi sănătate în muncă. Este de forţa evidenţei că în sfera acestui drept se include sănătatea şi securitatea atât fizică, cât şi cea psihică.
În temeiul acestui text de lege, angajatorul este obligat să ia toate măsurile pentru ca prin acţiunile sale salariaţii să nu fie afectaţi psihic de mediul în care lucrează. Protecţia sănătăţii psihice a salariaţilor este reliefată în existenţa unor sporuri menite să compenseze salariaţii care lucrează în medii stresante.
În acest context, trebuie să intre şi protecţia psihică a salariatului împotriva abuzurilor angajatorilor printr-o serie de măsuri aparent neutre, dar în realitate, având în vedere caracterul lor continuu, urmăresc un singur scop: eliminarea salariatului incomod.

Citeste mai mult: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demnitate in munca codulmuncii codulmuncii Sanctionarile repetate (anulate in instanta) pot constitui hartuire morala la locul de munca, si salariatul poate deschide un proces separat de cel de anulare ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate maria_2012 maria_2012 Buna ziua. Avem problem cu seful nostrum. Sotia dansului, fratele, cumnata lucreaza in acelasi compartiment iar el este seful tuturor. Suntem amenintati si de ... (vezi toată discuția)
Drepturi ale angajatului luciasilviacostea luciasilviacostea Buna ziua.Pina vineri am mers la servici cu masina,si daca era cazul(ceea ce se intampla destul de des) ramaneam peste program. Incepind de luni nu am mai ... (vezi toată discuția)