avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inceput de dovada scrisa.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inceput de dovada scrisa.

Se poate considera un inceput de dovada scrisa declaratia scrisa si semnată a 2 mostenitori legitimi (nepoti) prin care recunosc si se obliga ca vor respecta ultima dorință a unei persoane care a decedat cum ca o proprietate detinuta de acesta doreste sa revină altei persoane decât mostenitorilor legitimi ? In sprijinul acestei dorinte pe langa declarația nepoților este si inregistrat video si un inscris scris in prezenta a 2 martori si semnat de persoana decedata. Nu este scris de pers este doar semnat (starea de sănătate nu permitea).daca era si scris si semnat era simplu era testament olograf . Astept sfaturile dvs. Cu alese multumiri !
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:04, 11 Noiembrie 2017
Buna seara,
Ce sa dovediti si impotriva cui doriti sa folositi aceste dovezi?
Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Ce sa dovediti si impotriva cui doriti sa folositi aceste dovezi?

Buna seara doresc sa dovedesc un drept care mi se cuvine in urma dorinței persoanei decedate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Impotriva cui?
Cu cine doriti sa va judecati?
Va reamintesc ca succesorii nu pot fi obligati sa respecte dorintele celor pe care-i mostenesc decat daca sunt inscrise in anumite forme bine stabilite de lege (testament olograf sau testament autentic)
Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Impotriva cui?
Cu cine doriti sa va judecati?
Va reamintesc ca succesorii nu pot fi obligati sa respecte dorintele celor pe care-i mostenesc decat daca sunt inscrise in anumite forme bine stabilite de lege (testament olograf sau testament autentic)

Cu succesorii care au semnat acel inscris sub semnătură privată . Tot acesti succesori m-au împuternicit prin notariat sa ma ocup de înmormântare, sa scot certificat de deces etc.
Dar cum unii oameni nu au cuvant nu vor sa faca cum au declarat si semnat.Multumesc! Cat despre inscrisul semnat de persoana decedata nu întrunește condițiile unui testament.
Nu este testament.

Va poate ajuta cel mult la proces sa obțineți un bun anume si sa dati sulta daca sunteti moștenitor conform legii.
Va fi un proces destul de complicat daca nu stiti sa va judecati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legat cu titlu particular. are valoare juridică înregistrarea video? alinapopa2009 alinapopa2009 Buna seara daca din ultima dorinta a unei persoane am fost aleasa sa mostenesc o parte din ce detine, dar din cauza ca nu ma asteptam sa moară nu am facut ... (vezi toată discuția)
Testament. olive olive buna seara din nou revin cu o veche problema care pare ca nu se mai termina privind un testament sa o iau cu inceputul tatal meu a trait in concubinaj cu o ... (vezi toată discuția)
Pretentii succesorale Mathushalem Mathushalem Suntem patru frati in viata si unul decedat (cu urmasi). In urma cu ceva timp mama noastra a decedat si ea. Unul din frati a avut-o in ingrijire si are un ... (vezi toată discuția)