avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Activele la lichidarea unui srl
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Activele la lichidarea unui srl

cum se procedeaza cu activele -spati- in cazul unui asociat unic?
Ultima modificare: Marți, 12 Decembrie 2017
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Georgescu , Contabil 12:16, 21 Noiembrie 2017
In cazul in care aceste active constituie aportul asociatului unic la capitalul social, acestea vor fi restituite asociatului unic. In cazul in care aceste active apartin firmei, dobandite in timpul activitatii acesteia, se pot vinde , inclusiv asociatului unic.
Cred ca intrebarea se refera la repartizarea activului net contabil in faza de lichidare si atunci, activele (spatiu), revin asociatului unic.
in acest caz care sunt inregistrarile contabile?
Nu mai exista inregistrari contabile dupa radiere. Certificatul de radiere confirma dreptul de proprietate al asociatului si pe baza lui se fac inscriere la OCPI. Daca intrebati care sint inregistrarile contabile inainte de radiere, acestea se fac de expertul contabil printr-o procedura specifica de intocmire bilant pe zero.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere srl nicolaemirela nicolaemirela Buna ziua! Am o srl care este in curs de inchidere..am depus primul dosar la registrul comertului, aproape au trecut cele 30 de zile si urmeaza sa depun cel ... (vezi toată discuția)
Raport si bilant de lichidare babaangi babaangi Buna ziua! Am o firma de 1 an, care nu a avut activitate (totul este pe zero). Am inceput procedurile de lichidare si radiere. Nu am lichidator. Pana acum am ... (vezi toată discuția)
Procedura dizolvare srl tig tig Buna ziua, Doresc info asupra procedurilor de dizolvare SRL ,CUI din 2000,fara activitate din 2008,contabilitate la zi ,fara activitate,fara datorii,2 ... (vezi toată discuția)