În cazul popririi nu are nici o relevanță ca aveți copil. Legea nu face nici o diferență ci stabilește clar că în cazul veniturilor salariale și pensiilor, poprirea se poate face pe maxim 50% din venitul lunar net.
imi cer scuze ca deranjez din nou...in legatura cu proprirea pe salar ....mi-au fost luati cei aprox 40% din total doar ca acum anaf-ul a trimis cerere catre angajator sa le vireze toata suma....din cea mai ramas.....cum pot proceda nu pot da tot salariul lor ...se poate cumva sa fac o cerere lor ca imi asum responsabilitatea de a plati toata suma in curs de 2 luni sa mai fie 2 transe?!eu cand am fost la ei i-am intrebat si au spus ca nu se poate asa ceva..Dar eu cred ca trebuie sa fie o rezolvare.Este lege ca nu au voie sa ia mai mult din 50%din tot salariul,atunci de ce dupa ce au luat 40% au trimis catre angajator ca trebuie sa le vireze suma lor.....
In cererea catre angajator se mentioneaza suma totala pe care o aveti de achitat catre ANAF.
Daca intre timp ati mai facut vreo plata, instiintati angajatorul care trebuie sa plateasca numai diferenta.
In principiu, daca aveti o singura poprire, nu poate fi retinut decat maxim 1/3 din venituri si nu 40% cum ati spus dvs.
Poprire
maia andrei
Buna ziua !
Am poprire 1/3 pe salariu , instituita de executor judecatoresc pt suma de 2000 ron,
Intampin urmatoarele probleme:
1- firma unde lucrez a ... (vezi toată discuția)