avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire salar
Discuție deschisă în Executare silită

poprire salar

Buna ziua va deranjez cu o intrebare.Cei de la ANAF au voie sa faca proprire pe tot salariul?O zi frumoasa
Cel mai recent răspuns: iduamonk , utilizator 16:24, 16 Noiembrie 2017
În cazul popririi nu are nici o relevanță ca aveți copil. Legea nu face nici o diferență ci stabilește clar că în cazul veniturilor salariale și pensiilor, poprirea se poate face pe maxim 50% din venitul lunar net.
va multumesc !
Gata mi-au oprit in jur de 40% din tot salariul.Va multumec pentru informatii!!
imi cer scuze ca deranjez din nou...in legatura cu proprirea pe salar ....mi-au fost luati cei aprox 40% din total doar ca acum anaf-ul a trimis cerere catre angajator sa le vireze toata suma....din cea mai ramas.....cum pot proceda nu pot da tot salariul lor ...se poate cumva sa fac o cerere lor ca imi asum responsabilitatea de a plati toata suma in curs de 2 luni sa mai fie 2 transe?!eu cand am fost la ei i-am intrebat si au spus ca nu se poate asa ceva..Dar eu cred ca trebuie sa fie o rezolvare.Este lege ca nu au voie sa ia mai mult din 50%din tot salariul,atunci de ce dupa ce au luat 40% au trimis catre angajator ca trebuie sa le vireze suma lor.....
In cererea catre angajator se mentioneaza suma totala pe care o aveti de achitat catre ANAF.
Daca intre timp ati mai facut vreo plata, instiintati angajatorul care trebuie sa plateasca numai diferenta.
In principiu, daca aveti o singura poprire, nu poate fi retinut decat maxim 1/3 din venituri si nu 40% cum ati spus dvs.

Alte discuții în legătură

Poprire maia andrei maia andrei Buna ziua ! Am poprire 1/3 pe salariu , instituita de executor judecatoresc pt suma de 2000 ron, Intampin urmatoarele probleme: 1- firma unde lucrez a ... (vezi toată discuția)
Lucrez ca agent de asigurare ( venituri din comision), persoana ... relusideri relusideri Lucrez ca agent de asigurare ( venituri din comision), persoana fizica inregistrata fiscal. ANAF mi-a trimis poprire la angajator si la banca pe cont. ... (vezi toată discuția)
Poprire atat pe salar cat si pe restul virat in contul de salariu Tygers Tygers Buna ziua, Am o poprire pe salariu infiintata de un executor judecatoresc, firma imi opreste lunar 1/3 din salariu si restu ii vireaza in contul de salariu ... (vezi toată discuția)