In cazul in care am participat la un interviu in care mi sa specificat faptul ca programul este de 6ore si 30min pauza dupa care m-am trezit cu un contract de munca incheiat pe un timp de lucru de 5 ore cu pauza de 30min, fiind obligata sa lucrez 6 ore odata prin regulamentul de ordine interioara si odata din partea managerilor, care in urma sesizari mele privind neregulile mi-au dat explicatia ca : ei ca si companie nu sunt obligati sa iti plateasca pauza de masa si pentru ca nu puteau sa inregistreze un contract de munca fractionat gen 5ore 30 a trebuit sa il inregistreze cu 5 ore. in conditiile in care eu ca angajat PIERD VECHIME si mai mult BONURILE DE MASA SE CALCULEAZA LA UN NR DE 5 ORE LUCRATE. este normal ?
O alta intrebare , ce sanctiuni se aplica in momentul in care nu exista o fisa a postului , sau ea a fost semnata inainte cu o zi de la incetarea contractului de munca? De asemenea ce sanctiuni sunt daca nu exista un contract colectiv de munca?
Pot face sesizare dupa incetarea contractului de munca?
- Puteti sa actionati fostul angajator in instanta si dupa incetarea contractului de munca, daca (scuzati cacofonia) considerati ca ati fost direct prejudiciat.
O sesizare la ITM nu va va rezolva eventualele debite care le poate avea angajatorul fata de dumneavoastra, drept urmare ,numai instanta va poate ajuta
- Tichetele de masa se acorda la locul de munca unde exista functia de baza.
- Fisa de post este anexa la contractul individual de munca. Daca totusi ati semnat fisa de post , chiar si cu o zi inainte de incetarea contractului de munca, nu stiu ce mai doriti sa rezolvati acum (mai ales daca pe perioada contractului nu ati fost sactionat ca nu v-ati respectat atributiile conform fisei de post).
- Faptul ca nu exista contract colectiv de munca la nivel de unitate nu este in totalitate in afara legii. Exista anumite conditii cand angajatorii sunt obligati sa initieze negocierile unui contract colectiv de munca, si nu este obgligatoriu sa se si finalizeze aceste negocieri cu acest document.
Program inegal
ValentinC79
Lucrez intr-o companie care are program continuu, in 3 schimburi 7 zile pe saptamana.
In CM este specificat program inegal de lucru, conform graficului afisat ... (vezi toată discuția)