avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit nevoi personale
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit nevoi personale

Buna ziua,
Am un credit de nevoie personale contractat in urma cu 3 ani de la Unicredit Tiriac (Ucfin, varainta IFN a Unicreditului), in valoare de 25.000RON. Intre timp am achitat 9000 RON, dar din cauza unor probleme personale, nu am reusit sa il mai achit. Bineinteles, creditul a fost dat la recuperare catre EOS, care mi-au trimis mai multe adrese si notificari (solutionari amiabile) cu suma de 16.000 RON, altfel se poate ajunge la executare silita, scriu ei.
Intrebarile mele sunt:
1. Se poate ajunge la executare silita ? Si daca da, pe ce anume se poate pune sechestru ? Ca eu sunt plecat din tara, conturi nu mai am, mai figurez la un apartament ca si co-proprietar.
2. Pot solutiona cu ei pentru o suma de plata mai mica ?

Multumesc,
Cu stima,
Vlad
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Pînzaru , Avocat 21:06, 13 Noiembrie 2017
Poate fi executat si bunul detinut in coproprietate, proportional cu cota dvs. parte.
Daca cedez cota parte din apartament, ar mai exista urmari ?
Creditorii pot cerer revocarea actelor frauduloase la instanta civila. Mai mult, conform art. 239 (1) din Codul penal
Fapta debitorului de a înstrăina, ascunde, deteriora sau distruge, în tot sau în parte, valori ori bunuri din patrimoniul său ori de a invoca acte sau datorii fictive în scopul fraudării creditorilor se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita- somatie din partea firmei de recuperari creante cristian15coman cristian15coman Buna ziua!Va rog mult sa nu ocoliti acest mesaj.Am primit de la eos -ksi o notificare prin care in termen de 5 zile sa achit suma de 8271,97 pe care eu nu o ... (vezi toată discuția)
Executare silita, am o executare silita prin firma de recuperare ... eu234 eu234 Executare silita, Am o executare silita prin firma de recuperare credite EOS de la unicredit bank in urma unui credit de nevoi personale, intrand in ... (vezi toată discuția)
Executare apartament 123adi 123adi Buna ziua, Am pierdut un proces si mi s-au cerut daune morale de 9000 lei. Am fost chemata la executor. Am fcut dovada ca detin un apartament impreuna cu ... (vezi toată discuția)