avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa bunici
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa bunici

Buna seara.Am sa spun pe scurt....ne am trezit astazi cu o citatie la tribunal din partea matusii din partea tatalui care isi cere dreptul la pamant dupa o perioada de 30 -40 de ani .Mentionez ca bunicii cand traiau i au dat 0.50ha pe care la vandut (dar cum ea nu detinea nimic la numele ei tatal meu a fost cel care a semnat chitanta de mana cum se facea atunci)acum si tatal meu a decedat , succesiunea o sa se faca intre mine (fiul) .sora mea si matusa din partea tatalui.Ce sa fac ???sa vorbesc cu un avocat sau ce ma sfatuiti???mentionez ca toate impozitele la primarie le avem platite la zi de noi.
Ultima modificare: Luni, 13 Noiembrie 2017
Danidori, utilizator
Cel mai recent răspuns: Danidori , utilizator 18:46, 20 Noiembrie 2017
Danidori a scris:

Buna seara.Am sa spun pe scurt....ne am trezit astazi cu o citatie la tribunal din partea matusii din partea tatalui care isi cere dreptul la pamant dupa o perioada de 30 -40 de ani .Mentionez ca bunicii cand traiau i au dat 0.50ha pe care la vandut (dar cum ea nu detinea nimic la numele ei tatal meu a fost cel care a semnat chitanta de mana cum se facea atunci)acum si tatal meu a decedat , succesiunea o sa se faca intre mine (fiul) .sora mea si matusa din partea tatalui.Ce sa fac ???sa vorbesc cu un avocat sau ce ma sfatuiti???mentionez ca toate impozitele la primarie le avem platite la zi de noi.

Cel mai bine e sa discutati cu un avocat. Acesta va poate indruma catre solutia concreta in speta dvs.
supperbog a scris:

Danidori a scris:

Cel mai bine e sa discutati cu un avocat. Acesta va poate indruma catre solutia concreta in speta dvs.

Va multumesc pentru raspuns.Dar credeti ca am putea sa nu fim deacord ca matusa sa isi mai ia inca o data dreptul ?precizez ca atunci se facea cu chitanta de mana si tatal meu a fost cel care a semnat dar banii i_a primit matusa.Si la inmormantarea bunicilor ea nu a participat cu nimic toate cheltuielile fiind achitate de parintii mei.sau daca noi nu suntem deacord cu taxa de succesiune tot se va face???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatie de a face contra mostenitorului ContSters222775 ContSters222775 Buna seara, Am fost dat in judecata pentru ca instanta sa emita o hotarare care de tina loc de act autentic de v/c pentru o casa de locuit instrainata de ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune de 30 de ani ContSters275905 ContSters275905 Buna seara, Am cateva intrebari referitoare la uzucapiunea de 30 de ani. Trebuie sa specific de la bun inceput ca eu am fost chemat in judecata (deci sunt ... (vezi toată discuția)
Mostenire marybella7 marybella7 Buna ziua, as dori un raspuns situatia urmatoare : in anul 2010 bunica din partea tatalui meu a decedat.Tatal meu este decedat din anul 1991 si a mai avut un ... (vezi toată discuția)