avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Vreau sa scap de statutul de coplatitor intr-un credit
Discuție deschisă în Executare silită

Vreau sa scap de statutul de coplatitor intr-un credit

Buna seara,

Puteti sa imi spuneti daca exista posibilitatea de a scapa de statutul de coplatitor al unui credit luat impreuna cu sotia de care am divortat si care lucreaza in strainatate? Mentionez ca mie imi este facuta poprire pe salariu pentru acel credit, in timp ce ea nu plateste nici un leu pentru acest credit. Cum pot face sa o trag la raspundere?Mai mult de atat am si o sulta de 20.000 de ron de recuperat de la ea, cum sa fac sa o recuperez? Am nevoie de ajutorul dumneavoastra. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 13:59, 14 Noiembrie 2017
pt recuperarea sultei apelati la un executor judecatoresc daca nu au trecut 3 ani de la data hotararii judecatoresti. In urma divortului nu ati facut partajul? pt creditul respectiv (pasivul)nu ati cerut partajarea?
Am facut partaj la notariat in care m-am angajat sa ii las apartamentu in schimbul acelei sulte pe care nu mi-a platit-o. Eu apelez la un executor judecatoresc sa recuperez sulta, dar ce sa execute la ea, dat fiind faptul ca ea lucreaza prin strainatate, dar nu stiu detalii, ce, unde si cum.
executa apartamentul.Apelati la un executor ca dupa ce trec 3 ani de la partajul notarial nu mai puteti recupera nimic ca se prescrie sulta. Consultati eventual si un avocat
Ultima modificare: Marți, 14 Noiembrie 2017
prepeleac, utilizator
Apartamentul pe care i l-ați lăsat ei, poate fi vândut de un executor judecătoresc, și astfel vă recuperați sulta. Cu condiția să nu fi trecut 3 ani de când ați făcut partajul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul platii sultei pentru imobilul atribuit ioanabest ioanabest Va rog ajutati-ma cu un sfat in cazul de mai jos: in urma succesiunii dupa tata am mostenit 3/4 dintr-un imobil, iar sotia lui tata ( mama mea vitrega) a ... (vezi toată discuția)
Partaj- sulta ionut c ionut c Cum se intra in posesia sultei? Trec acum si prin partaj,asa ca s-au facut 5 expertize,cea imobiliara fara lotizare, deci unul va ramane in casa (probabil ... (vezi toată discuția)
Se poate porpi o sulta? alina_13 alina_13 Buna ziua! Am trecut printr-un divort si un partaj in ultimii 3 ani care s-au finalizat pe 1 aprilie 2015. Marea batalie este pentru o garsoniera luata cu ... (vezi toată discuția)