avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept de proprietate unui strain casatorit cu cetatean ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept de proprietate unui strain casatorit cu cetatean Roman

Buna ziua.
Sunt cetatean Macedonian casatorit cu cetateanca Romanca. Locuim in Romania timp de 6 ani. Am carte de rezidenta pentru membrii de familie valabila pana la 2012. Avem o casa cu teren in judetul Tulcea. Vrem sa cumparam o alta casa cu teren in judetul Hunedoara. Intrebarea mea este daca eu pot singur sa cumpar aceasta proprietate fara prezenta sotiei mele in momentul facerii actelor la notar. Avem un copil mic si sotia mea nu poate veni cu mine in acest moment in Hunedoara.
In cazul daca eu nu pot cumpara aceasta proprietate, se poate face cumva prin vreo declaratie sotiei mele facuta la Tulcea?

Va rog ajutati-ma. E urgent.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: dejan , utilizator 20:10, 10 Octombrie 2009
Sotia va poate imputernici pe dvs. sa rezolvati totul, cu precizarea ca acea declaratie trebuie data in fata unui notar public.
In cazul daca eu sunt la Hunedoara, sotia poate face singura aceasta imputrtnicire si sa-mi o trimite prin posta sau e nevoie de prezenta mea?
dejan a scris:

In cazul daca eu sunt la Hunedoara, sotia poate face singura aceasta imputrtnicire si sa-mi o trimite prin posta sau e nevoie de prezenta mea?

Intreb asta pentru ca inca nu am ales o casa. Eu vreau sa plec duminica si dupa ce aleg o casa sa fac si actele.
Nu trebuie sa fiti prezent la incheierea procurii, dar sotia trebuie sa stie datele dumneavoastra de identitate.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Semnarea actelor de cumparare proprietatii din partea unui cetatean strain dejan dejan Buna ziua, sunt cetatean strain din tara nemembra in UE (fosta Iugoslavia). Vreau sa cumpar o casa cu teren si ma intereseaza ce spune legea la ora actuala. ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate 14 ani dejan dejan Buna ziua, Va rugam sa ne ajutati in privinta cartii de identitate a fiului nostru care implineste 14 ani pe data de 21 Octombrie. Problema noastra este ca ... (vezi toată discuția)
Vânzare teren de către titularul de contract căsătorit Nesemnificativ Nesemnificativ Pot vinde un teren daca pe actul de cumparare sunt trecut eu ca proprietar ,,casatorit cu....\" fara acordul acestei persoane? Multumesc. (vezi toată discuția)