avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie copil si indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie copil si indemnizatie

Buna ziua, am nascut pe 26 septembrie si acum o saptamana jumatate cei de la locul de munca mi-au spus ca trebuie sa depun repede actele pentru indemnizatie ca daca nu exista riscul sa pierd indemnizatia...pe luna noiembrie nu apucasem sa imi iau concediul de la doctorul de familie si nici nu stiam sigur cate zile aveam luate din concediul de maternitate...acum doctorul mi-a dat concediu pe toata luna noiembrie si a spus ca mai am inca 3 zile si pe decembrie...Deci pe scurt trebuie depuse actele pt indemnizatie si alocatia copilului in termen de 42 de zile sau la terminarea concediului de maternitate?? exista vreun risc sa pierd bani de pe lunile noiembrie,decembrie?? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:01, 14 Noiembrie 2017
Actele pentru indemnizatie le puteti depune in termen de 60 de zile lucratoare de la data incetarii concediului de maternitate.
Buna ziua,

Concediul de maternitate (post natal) trebuie sa aiba minim 42 de zile dupa nasterea copilului, iar certificatul medical se depune in fiecare luna.
Dupa ce se termina concediul de maternitate aveti 60 de zile pentru a depune actele pentru concediul de crestere a copilului (cel de 2 ani).
Ultima modificare: Marți, 14 Noiembrie 2017
ana-cer, moderator
ALEXANDRA VASILE a scris:

.... Dupa ce se termina concediul de maternitate aveti 60 de zile pentru a depune actele pentru concediul de crestere a copilului (cel de 2 ani).

OUG 111/2010
art.15
(1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanță de urgență reprezentând indemnizații și stimulent de inserție se stabilesc după cum urmează:
a) începând cu ziua următoare celei în care încetează, conform legii, concediul de maternitate, dacă cererea este depusă în termen de 60 de zile lucrătoare de la acea dată;
.....

Asadar, lege prevede zile lucratoare si nu zile calendaristice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie de stat si indemnizatie Claudia_85 Claudia_85 Buna seara,in 13.09. am nascut un baietel,si asi dori sa stiu cand trebuie depuse actele pt alocatia de stat,si cele pt indemnizatie,mentionez ca am lucrat ... (vezi toată discuția)
Alocatie ionny-ionela ionny-ionela actele pt alocatie si pt indemnizatia copilului se depune dupa 42 de zile lucratoare sau si cu sambata si duminica (vezi toată discuția)
Buna ziua - depunere dosar indemnizație Alexandra ³²1 Alexandra ³²1 Buna ziua, am și eu o întrebare: am născut pe data de 13 decembrie, am fost in concediu de risc maternal până în noiembrie și de la 1 noiembrie în ... (vezi toată discuția)