avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Timp de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Timp de lucru

Buna ziua!

Am profesia de biolog si lucrez intr-un laborator de analize medicale in departmentul de anatomie patologica. La semnarea contractului am observat ca nu este mentionat departamentul iar norma de munca este de 8 ore. Din cate stiu (daca stiu bine) fiind mediu toxic norma de lucru nu poate depasi 6h/zi. Ce pot face?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cdn2828 , utilizator 18:40, 14 Noiembrie 2017
Lucrati in sectorul privat sau bugetar?
In sistemul privat.

In CM nu este mentionat ca lucrez in departamentul respectiv. Mi s-au cerut copiile actelor (Certificat de membru OBBCSSR, ALP, cod parafa etc.) desi departamentul nu este acreditat RENAR si nici nu are contract cu CAS.

In cazul in care in acte sunt incadrat in laboratorul clinic dar eu imi desfasor activitatea in alt departament, este CM nul?

Cornel Vasile a scris:

Lucrati in sectorul privat sau bugetar?

Ordinul nr. 870 din 1 iulie 2004 pentru aprobarea Regulamentului privind timpul de muncă, organizarea şi efectuarea gărzilor în unităţile publice din sectorul sanitar se aplica unităţilor publice din sectorul sanitar,precum şi unităţilor sanitare din subordinea ministerelor şi instituţiilor cu reţea sanitară proprie.

Ordinul nu este aplicabil sectorului privat.

C.i.m. nu este nul pentru situatia mentionata de dvs.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timp de lucru in anatomie patologica annabellaxannabella annabellaxannabella Buna ziua :) Imi puteti spune conform carei legi timpul de lucru este de 6 ore in laboratoarele de anatomie patologica? Se aplica aceasta lege si in domeniul ... (vezi toată discuția)
Urmatorul pas: ministerul sanatatii sau ministerul muncii? cat woman cat woman La cererea meu care suna in felul urmator : \" De aproximativ 4 ani lucrez intr-un spital de stat in laboratorul de anatomie patologica ca operator date, deci ... (vezi toată discuția)
Criterii de acordare sporuri toxicitate cat woman cat woman De aproximativ 4 ani lucrez intr-un spital de stat in laboratorul de anatomie patologica ca operator date, deci sunt angajatul Dep. Statistica repartizat in ... (vezi toată discuția)