avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxe donatie
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxe donatie

buna ziua,
stiti cumva daca exista diferente de taxa notariala intre un act de donatie si un contract de vanzare cumparare? sau taxa e aceeasi, pusa la valoarea de piata al bunului, iar diferenta de costuri o constituie acel impozit de 3% care se plateste numai in cazul vanzarii?
cat te costa un act de caritate in ziua de azi?( e vb de un teren de 400mp in mogosoaia)
multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters79003 , utilizator 20:15, 11 Octombrie 2009
Exista diferente de taxe numai la plata impozitului pe transferul proprietatilor imobiliare si numai in cazul in care partile sunt rude. Intre straini, indiferent ca este vorba despre un act de donatie sau de vanzare-cumparare impozitul, precum si celelalte taxe sunt cam la fel. Impozitul este de 3% daca instrainati in termen de 3 ani de la data la care ati cumparat dvs. si de 2% daca au trecut mai mult de 3 ani. Pentru un calcul exact ar fi bine sa va adresati unui notar si sa mergeti cu toate actele pentru a-i oferi toate informatiile necesare.
multumesc
am ajuns si la notar 4000lei:O

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie/ vz cumparare visinescu visinescu Mama si sora ei sunt mostenitoarele unui teren. Matusa a vandut mamei partea ei de teren. Acum mama mea vrea sa imi doneze mie terenul. Eu sunt unica ... (vezi toată discuția)
Donatie sau act de vanzare-cumparare? carmen-rodica carmen-rodica in cazul in care esti coproprietar impreuna cu fratele si mama, dar vrei sa lasi casa copilului...cum e mai sigur/ieftin sa procedezi? cu donatie sau act de ... (vezi toată discuția)
Cedare cota parte apartament ContSters122786 ContSters122786 Buna seara, Detin impreuna cu mama un apartament, tata s-a dus in '90, succesiune facuta. Mama 3/4, eu 1/4. Dorim sa trecem tot apartamentul pe numele ... (vezi toată discuția)