avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Parte civilă (parte vătămată) în proces penal. ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Parte civilă (parte vătămată) în proces penal. Care pot fi consecințele dacă nu mă prezint la proces?

Buna ziua,
In urma cu 8 ani am facut o reclamatie la Politie - Serviciul Criminalitate Informatica, impotriva unei persoane (atunci necunoscuta) care mi-a cauzat un prejudiciu de cca 500 RON (mi-a furat datele de acces in contul operatorului telefonic si ulterior si-a incarcat mai multe cartele prepay din contul meu). Operatorul telefonic nu si-a asumat decat partial vina si mi-a sters o parte din datorie dar diferenta a trebuit sa o platesc. In urma reclamatiei facute la Politie, probabil ca s-au facut cercetari si s-a gasit un potential faptas. Acum, in 2017, s-a deschis dosar de cercetare impotriva lui. Eu sunt parte civila in acel dosar, ca si parte vatamata, iar in informarea trimisa acasa este mentionat faptul ca imi pot angaja un aparator. As vrea sa stiu daca notiunea de "aparator" este legata de apararea drepturilor mele de a fi despagubita ca urmare a prejudiciului (daca instanta decide astfel) avand in vedere ca eu sunt partea vatamata. De asemenea, as vrea sa stiu daca ar putea exista anumite repercursiuni materiale asupra mea (ex. cheltuieli procesuale, despagubiri) ca urmare a finalizarii procesului in favoarea vinovatului, in cazul in care dovezile/probele nu sunt suficiente pentru dovedirea faptei si sanctionarea inculpatului. Intreb asta deoarece, din motive de timp si distanta, nu voi avea cum sa ma prezint la acest proces si nici sa imi sustin cauza, Va multumesc pentru ajutor.
Ultima modificare: Vineri, 17 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Sebastian Simon , Avocat 14:29, 15 Noiembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Puteti sa va angajati avocat care sa va reprezinte interesele.
Cred ca nu e cazul, puteti sa spuneti si dumneavoastra ca va constituiti parte civila si ca doriti sa va dea banii.
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!

Raspunsul este da: puteti sa va angajati un avocat pentru recuperarea prejudiciului si tragerea la raspundere a faptuitorului.

Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parte vătămată , renunțare urmărire penală Andrei808080 Andrei808080 Buna ziua , sunt parte vătămată într-un dosar având că obiect \"lovirea și alte violențe \" și \"distrugerea\" , am fost audiat că martor prima data ... (vezi toată discuția)
Furt telefon mobil din locuinta florinat florinat Buna ziua, Am si eu o curiozitate despre procedura care se aplica in cazul unui furt din locuinta. In fapt, un amic al pagubitului i-a sustras acestuia ... (vezi toată discuția)
Furt de identitate.... lulu_79 lulu_79 zilele trecute la Brasov.... m-au chemat la crima organizata pt ca in 2005 cineva a infiintat o firma pe numele meu ( din cele in care se \"comercializau\" din ... (vezi toată discuția)