avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 498 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autorizatie de constructie- este necesara?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autorizatie de constructie- este necesara?

Buna ziua,
doresc sa stiu daca este nevoie sa obtin autorizatie de constructie pentru a inchide un spatiu aflat in continuarea unui loc de parcare la parterul unui imobil nou (atat spatiul pe care doresc sa il inchid cat si locul de parcare sunt in proprietatea mea) Spatiul este incadrat de doi stalpi de rezistenta ai imobilului dar lucrarea nu va afecta acesti stalpi ci se va construi intre acesti stalpi pe suprafata in proprietate personala. Din cate am citit, confrom Legii nr. 50/1991 se pot executa fara autorizatie de construire lucrarile care nu modifica structura de rezistenta, caracteristicile initiale ale constructiilor sau aspectul arhitectural al acestora. Precizez ca in releveu spatiul suplimentar este trecut ca boxa. Eu consider ca nu este necesara autorizatie de constructie in acest caz insa doresc o opinie avizata de aceea va rog sa imi spuneti daca este necesara autorizatie de constructie in acest caz?
Va multumesc anticipat pentru raspuns! Cu stima, A. Radu
Ultima modificare: Joi, 16 Noiembrie 2017
ASRadu, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:55, 21 Noiembrie 2017
Gasiti informatii aici: www.avocatnet.ro/articol_375...
Nu conteaza ce scrie in releveu (boxa), ci doar ce apare pe proiectul de ctii., iar dvs. mentionati ca este un spatiu aflat in continuarea unui loc de parcare la parterul unui imobil nou ... Ce destinatie are acest spatiu in proiect ? Cumva loc de trecere/ comunicare spre ... ?!
Buna ziua, nu am consultat proiectul de constructii, pentru ca nu am acces la el. De unde pot face rost de el? Banuiesc ca ar trebui sa se afle la dezvoltatorul care a construit imobilul sau la primarie. Nu cred ca este incadrat ca spatiu de trecere deoarece toate locurile din vecinatate au destinatia de loc de parcare iar caile de acces sunt amplasate separat.
Cand ati preluat proprietatea, dezvoltatorul trebuia sa va predea si cartea constructiei.
Astfel de spatii, de regula, nu se pot inchide, avand destinatii speciale - acces, evacuare in caz de necesitate, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Boxe la bloc Dani314 Dani314 Buna ziua, Detin in propietate un loc de parcare mai mare (20 m) la demisolul (amplasat la nivelul parterului) unui bloc nou construit. Pe o parte din acesta ... (vezi toată discuția)
Aviz pompieri alinuya alinuya Buna ziua, pentru o societate comerciala care a inchiriat un spatiu / cu aviz pentru toata cladirea de la pompieri, este necesar un alt aviz psi, avand in ... (vezi toată discuția)
Constructie pe suprafata individuala. acord asociatie? PRAP PRAP In blocul in care locuiesc ne confruntam cu urmatoarea problema. La subsol, blocul este prevazut cu locuri de parcare, spatii private (anumiti locatari si-au ... (vezi toată discuția)